Київ розквітне трояндами

Тисячу кущів королівських троянд  подарувало столиці Королівство Нідерландів

Дістався розкішний подарунок Комунальному підприємству з утримання зелених насаджень Шевченківського району столиці. Себто, королівські троянди забуяють у центрі міста: біля Бессарабського ринку, у парку Шевченка і біля Київської міської держадміністрації. Головний агроном підприємства Ганна Курикова не приховує радості – ще б пак, адже найчарівніші у світі квіти випало висаджувати саме їй.
– Ми дуже хвилювалися,  щоб кущі не затримали на таможні, але, слава Богу, минулося, – каже пані Курикова.– Першу клумбу розіб’ємо на початку вулиці Хрещатик, біля Бессарабки. Висадимо 200 кущів сорту «Хокі». Не знаю, якого кольору будуть квіти, але впевнена, що влітку киян і гостей нашого міста зачарують  фоліантові, багатоквіткові, але не дуже пахучі троянди.
– Не боїтеся варварів, що наступного після висадки ранку можуть залишити на клумбах порожні  ямки? – поцікавилися кореспонденти «Вечірки».
– Від нашого люду всього можна чекати. На жаль, до кожної  троянди не поставиш міліціонера. Та хочеться сподіватися, що такого не станеться.
Окрім королівських троянд, у Шевченківському районі багато крокусів, нарцисів, з осені висаджено сто тисяч тюльпанів, які ось-ось спалахнуть у парку Шевченка.
Під час розмови повз Бессарабку проходила жінка, на хвилину зупинилася біля клумби, на якій порядкували зеленбудівці. «Може, до візитівки Києва – свічки каштана – додадуть пелюстки троянди. Пам’ятаю, колись у місті  троянди квітли з літа й до пізньої осені, і навіть сміливці не наважувалися зірвати бодай квітку для коханої».