Метро пройде крізь дачі

Гендиректор «Київавтодору» Володимир Жуков заявив, що майже вирішив проблему із бунтівними дачниками, котрі заважають будівництву метро через Русанівські сади.

Із дачниками, за його словами, уже підписано 107 угод (усього під знесення потрапляють 286 ділянок). Пан Жуков переконує, що 47 дачників погодились отримати ділянки на Биківні, семеро -– на грошову компенсацію, 53 поступилися своїми сотками за обіцяні квартири. Решта 179, сказав чиновник, претендують на ділянки в урочищі Горбачиха.
Нині будівництву метро на Троєщину ніщо не перешкодить, – переконує чиновник. «Повністю завершено роботи на Подільському мосту на ділянці Труханова острова, – сказав він. – Змонтовано міст через Десенку, встановлено естакаду в урочищі Горбачиха. Ведеться монтаж балки жорсткості на основному мосту через Дніпро, наступного року встановимо на ньому арочне перекриття і облаштуємо асфальтове покриття».
Утім, до розв’язання проблеми, як з’ясував кореспондент «Вечірки», ще далеко. Будівельники справді вже впритул наблизилися до дач. Але дачники спростовують заяви про нібито досягнуту згоду. «Вечірка» поцікавилась у голови правління садівничого товариства «Русанівські сади» Андрія Махова, чи відповідає дійсності сказане Володимиром Жуковим. «Ніхто такої згоди не давав, – відповів Андрій Махов. – Таке рішення має приймати садівниче товариство, але жодних зборів із цього приводу в нас не було. Основна маса дачників проти переселення. До того ж, ніхто з нас не бачив рішень про землевідведення у Биківні та Горбачисі, куди нібито запропоновано переселити дачників».