Чемпіон у засаді

Почався другий етап національних перегонів

Гранди
зійшли першими
Вісім найсильніших українських клубів продовжили боротьбу за баскетбольне золото. До цього списку не потрапили найтитулованіший вітчизняний колектив – столичний «Будівельник», який володіє шістьма комплектами найвищих нагород, а також БК «Одеса», яка свого часу порушила чемпіонську гегемонію  киян. Обидві популярні команди не здолали кваліфікаційного бар’єру. Натомість уперше в історії виступить в серії стикових матчів криворізький «Кривбасбаскет».

«Мавпи»
марять реваншем
Чвертьфінальні змагання триватимуть до двох перемог одного з опонентів. Очевидного фаворита немає хіба що в черкасько-дніпропетровській парі. «Мавпи» дещо «підсіли» на фінішній прямій фізично. А дніпряни, навпаки, – примножили командні швидкості. Це серійне протистояння має й особливий підтекст: дніпропетровські баскетболісти вибили черкащан з єврокубкового турніру. Тому останнім, як ствер-джують наближені до клубу люди, обіцяно підвищені преміальні за повноцінний реванш над «Дніпром» у внутрішніх перегонах.

Перепочинок
після Європи
Стартові зустрічі не присоромили любителів спортивного прогнозу. Фаворити планово виграли в рідних стінах. Якщо взяти до уваги, що можливий третій поєдинок вони також проведуть на своєму майданчику, то можна сміливо говорити про повноцінний «фінал чотирьох» на завершальному змагальному етапі.  До речі, прогнозований квартет є таким же, як і торік, коли Київ і Маріуполь розіграли титул, а Південний та Черкаси – бронзові регалії. Правда, цього сезону трьом претендентам на медалі доведеться зачекати чемпіона. «Азовмаш», привізши з Іспанії «срібло» європейського ґатунку, поки що відпочиває і долучиться до серії плей-оф лише в п’ятницю, коли двоє з трьох напівфіналістів уже будуть відомими.