КАЛЕЙДОСКОП

Київ матиме професіональну шахову команду
Перший в Україні професіональний шаховий клуб створено в Києві. Його лідером буде міжнародний гросмейстер, екс-чемпіон світу Руслан Пономарьов. Ігровий дебют нового колективу відбудеться в Алушті, де в суботу стартує клубний чемпіонат України. А в жовтні столичні шахісти планують виступити на чемпіонаті Європи.

Нашу льодову дружину підсилив чемпіон Росії
В’ячеслав Завальнюк, новоспечений переможець російської суперліги в складі магнітогорського «Металурга», долучився до тренувань національної команди України, яка завершує підготовку до світового чемпіонату з хокею. Тим часом одразу восьмеро українців, задіяних у чемпіонаті сусідньої країни, зокрема й ветерани Симчук, Остроушко та Шахрайчук, від участі в хокейному мундіалі відмовилися. 

Запорізький «Металург» очолив Чанцев
Тренером елітної запорізької команди став Анатолій Чанцев. Він замінив на посаді «головного» Сергій Ященка, який подав у відставку минулої неділі. До цього Чанцев очолював другу команду клубу, але два роки тому вже працював з основним складом «Металурга». Правда, з уточненням «виконувач обов’язків».

Яковенка звільнено з посади тренера «Кубані»
Павло Яковенко, заслужений майстер спорту і заслужений тренер України, завершив свою півторарічну роботу в краснодарській «Кубані». Відомий футбольний фахівець вивів провінційну команду до російської прем’єр-ліги, але його підопічні на старті цього сезону не здобули жодної перемоги в п’яти матчах. Яковенка на посаді тренера замінив Леонід Назаренко.