Дівочі мрії

За два дні до конкурсу претендентки на корону «Міс Україна» поділилися з «Вечіркою» своїми мріями

Щорічно в Україні проходить  з півсотні конкурсів краси. В основному, вузькомодельної орієнтації. Та які ж далекі  ці «90-60-90» від поняття «краса людської душі». Якщо голови конкурсанток набиті ілюстраціями модних журналів – далі конкурсу «вихід у купальниках» вони не підуть.
Під час підготовки до конкурсу «Міс Україна» його учасниці відвідали дитячі будинки і притулки для сиріт у Білій Церкві, Черкасах і Чернігові. Коментує голова Національного комітету «Міс Україна» Лілія Кузнєцова: «Не заради профілактики від можливої зоряної хвороби. А для того, щоб не забули про своє призначення. Краса повинна врятувати світ і зробити його добрим і прекрасним». Наш кореспондент взяв участь у цих соціальних турах. Конкурсантки тест пройшли. Посміхалися, гралися з дітьми, дарували їм іграшки… Але потім, в автобусі, плакали, як звичайні дівчата, і самі собі обіцяли: «Я цього ніколи не забуду».
За кілька днів до конкурсу дівчата ділилися з «Вечіркою» своїми мріями.
Галина Габ (№ 1, Черкаси) «Віце-міс Україна-2»: «Хочу, щоб краса врятувала українську політику і зробила її красивою».
Галина Андрєєва (№ 21, Одеса) «Віце-міс Україна» і «Міс глядацьких симпатій»: «Людина не повинна говорити про свої вчинки, а вчинки повинні говорити про людину. Хочу бути максимально корисною своїй країні і, звичайно, всьому людству».
Ліка Роман  (№ 23, Ужгород) «Міс Україна»: «Я навчаюся в університеті міжнародних відносин на факультеті країнознавства. Сподіваюсь, з допомогою Бога і з тими знаннями, які мені дають учителі, загасити хоча б одну гарячу точку і надати соціальну допомогу тим, хто її потребує».