Пільгові піґулки

Комунальне підприємство «Фармація» отримало виключне право на виробництво в Києві нової форми пільгових медичних засобів – порошків у капсулах. Таким чином київська влада планує досягти часткового зниження цін на ліки. 
Це рішення ухвалено згідно з розпорядженням Київського міського голови Леоніда Черновецького про збільшення дохідності комунальних підприємств, зміну їх менеджменту та спрямування діяльності на користь киян. За словами заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, цей проект має на меті поліпшити забезпечення якісними лікарськими засобами лікувально-профілактичних закладів, пільгових верств населення, передусім інвалідів, ветеранів війни, потерпілих унаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС та малозабезпечених пенсіонерів.
Уже нині на базі спеціалізованої аптеки  комунального підприємства «Фармація» розпочато виробництво порошків у капсулах. Їх реалізовуватимуть відділи 60 комунальних аптек Києва: населенню – за рецептами, лікувально-профілактичним закладам – за замовленнями. Як наголосила директор комунального підприємства «Фармація» Л. Железньова, вартість виготовленої в аптеці продукції в середньому на 20 відсотків  нижча від  ліків заводського виробництва.
Адреси комунальних аптек кияни можуть дізнатися, скориставшись довідкою КП  «Фармація» за тел. (044) 407-90-90.