Актор проти Товстуна

У сьогоднішньому півфіналі важливу роль мають відіграти лідери команд. Італійців у наступ поведе Тревис Бест. Українців – Халід Ель-Амін. Їх об’єднує не лише ігрова позиція, а й національність: плеймейкери європейських колективів – американці.

В обіймах школярської слави
Халід Ель-Амін відсвяткує своє 28-річчя наприкінці цього квітня.   Він із Міннеаполіса, нижчий за конкурента лише на два сантиметри. Але, на відміну від Беста, який став популярним лише в НБА, маріуполець вирізнився з широкого загалу вже школярем. Його шкільна команда тричі поспіль вигравала чемпіонат штату, а сам Ель-Амін щоразу потрапляв до складу національної збірної школярів «МасDonalds All-American». 1999 року він став чемпіоном США й серед студентів у складі команди університету «Коннектикут». Ім’я Халіда Ель-Аміна відоме й досі кожному фанові штату. Але в НБА на нього чекав провал. Уболівальники освистували «малюка» і називали його Товстуном.  Новий фаховий імпульс американець отримав у Старому Світі: він був справжньою зіркою турецького «Бешикташа» і став беззаперечним лідером українського «Азовмаша». Середні показники в єврокубку – 14,7 очка та 4,1 передачі за матч – обіцяють нам яскраве протистояння Товстуна і Актора в сьогоднішньому напівфіналі.

Лівша з ігрового кіно
Тревис Бест народився в штаті Массачусест. Цьогорічного липня йому виповниться тридцять п’ять років. У «Віртусі» він грає першого номера, є душею команди і підтверджує своє прізвище (Бест українською – Найкращий) результативною грою. Єврокубкові показники американця достатні, в середньому по 14,4 очка і 4,6 передачі щоматчу, щоб оцінити його гру насправді високо.  Він освоївся в італійській команді швидко, бо до цього мав досвід виступів у російській суперлізі за УНІКС. А ще раніше – пройшов неабияку школу в НБА, виступаючи з 23-річного віку почергово за «Індіану», «Чикаго», «Нью-Джерсі» і «Даллас». Бест – лівша, тож його дії на майданчику більшою мірою нестандартні, що вельми подобається глядачам. Однак прізвисько Актор він отримав з іншої причини: свого часу Тревис знявся в епізодичній ролі відомого фільму Спайка Лі «Його гра».  Зріст американського плеймейкера -180 сантиметрів