«Антикризовики» збільшують контингент

Гості з різних регіонів України продовжують прибувати на головну площу столиці. Автобуси у супроводі машин ДАІ з лівого берега Дніпра підвозили мітингувальників до Поштової площі, звідки більшість рушала на майдан Незалежності. Ряди автобусів з номерними знаками різних областей України приїздили в столицю з усіх напрямків. Найбільше їхне скупчення біля метро «Академмістечко», де вчора зранку стояло майже 150 автобусів.
Люди з різних регіонів також мають можливість користуватися додатковими потягами. «У зв’язку зі святами у вівторок до Києва прибуло 36 додаткових потягів з різних регіонів, – говорить в.о. начальника Управління взаємодії зі ЗМІ Тетяна Мішина. – Вчора таких потягів було вже 42. Найбільша кількість приїздить з Одеси та Криму».
«У Києві майже 50 тисяч мітингувальників, – говорить керівник прес-служби наметового містечка «регіоналів» на майдані Незалежності Ігор Хохич. – Вчора до столиці прибуло близько дев’яти тисяч людей».
За словами Ігоря Хохича, дві третини мітингувальників  – «регіонали», а одна третина – комуністи і соціалісти. Люди розташовуються у чотирьох наметових містечках: на майдані Незалежності, у Маріїнському парку навпроти Кабміну та Верховної Ради, а також навпроти ЦВК. Своєї кухні наметові містечка «блакитних» не мають, тому їжу їм привозять вже готову. «Поки що ми не плануємо розміщувати додаткові наметові містечка, – говорить Ігор Хохич. – Наші люди залишатимуться біля своїх наметів і жодних рухів по Києву здійснювати не будуть».
Окрім наметових містечок, де прихильники Партії регіонів отримують їжу і «дах» над головою, в столиці також підтримує людей Федерація профспілок України. «Ми завжди підтримуємо членів профспілок, які б політичні переконання у них не були, – говорить завідувач інформаційного відділу Інформаційно-аналітичного управління Федерації профспілок Олег Бондарчук. – Люди з Майдану користуються нашою їдальнею, туалетами. За необхідності вони також можуть отримувати медичну допомогу. Якщо до нас звернуться депутати з проханням допомогти людям знайти місця на ніч, як це було у 2004 році, то ми обов’язково це зробимо. Поки що таке звернення не надходило».