Великодня подорож «Києва»

Київський академічний камерний хор «Київ» – єдиний, хто представить Україну на VI Московському Пасхальному фестивалі в Росії

Фестиваль розпочинається у неділю. Відкриється Великоднє свято музики концертом у Великому залі консерваторії. А завершиться через місяць, у День Перемоги. Цогорічний фестиваль  – кульмінація музичного сезону в Росії – вражає масштабами: відбудеться понад 120 концертів у 24-х містах Російської Федерації.
У центрі фестивальної програми – композитор Ігор Стравинський, 125-річчя від дня народження якого відзначається цього року.
Дивовижна, неповторна музика хорів і дзвонарів наповнить світлу програму.
Перлини української хорової музики повіз на Пасхальний фестиваль і наш неперевершений хор «Київ» на чолі з художнім керівником, цьогорічним лауреатом Шевченківської премії Миколою Гобдичем. Хор пишається великою програмою тисячолітньої української духовної музики. Колектив виконує складні твори у багатоголоссі. У репертуарі «киян» – усе багатство української музики – доби середньовіччя, бароко, класицизму, романтизму, а також сучасна музика.
Цей колектив багато що робить уперше. Давню музику максима Березовського, Артемія Веделя, Дмитра Бортнянського, Миколи Дилецького, інших представляє цілісно, циклічно. Хор здійснив багато «звукових публікацій», записав на компакт-диски духовні твори-шедеври, повертаючи їх із забуття.