Руки – ваш барометр

Холодні руки – ознака порушення периферійного кровообігу, організму бракує нікотинової кислоти. Отже, потрібно подбати про те, щоб поповнити її запас за допомогою вітамінних препаратів, або додати в раціон продукти, що містять цю кислоту: молочні продукти, м\'ясо, рибу, гриби, гречку, квасолю, капусту.
Якщо долоні, навпаки, горять – печінка не справляється з інтоксикацією, спричиненою отруєнням ліками, алкоголем, хімічними речовинами. Лікарі називають їх печінковими.
Якщо в людини часто німіють мізинці, їй варто звернутися до кардіолога – це пов\'язано із серцево-судинною системою. А оніміння інших пальців свідчить про слабість дихальної системи.
Синдром ’повзання мурашок’ по долоні говорить про те, що в людини проблеми з ендокринною системою.
Вологі руки вказують на ендокринні порушення – можливо, на гіперфункцію щитоподібної залози. А сухість і блідість шкіри на долонях – на гіпофункцію залози (гіпотиреоз).
Якщо на шкірі кінцевих фаланг пальців з\'явилися глибокі поздовжні складки, схожі на зморшки, варто звернути увагу на ендокринну систему – можливо, у вас гіпотиреоз або цукровий діабет.
Якщо кінчики пальців набули пурпурового кольору, треба перевірити систему травлення, темно-червоного або навіть лілового – варто звернути увагу на нирки й печінку. Плями на буграх Венери (так хіроманти називають підвищення основи великих пальців) – можлива ознака того, що не все в порядку зі статевими органами.