На Десенці з’явиться зона відпочинку

Як стало відомо «Вечірньому Києву», у Дніпровському районі столиці, на березі затоки Десенка, протягом найближчих двох років побудують нову зону відпочинку загальною площею 24 гектари. Інвестором проекту стане компанія «Строй-Маркет-Груп». Загальна вартість проекту, за словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, складає  майже 493 млн. грн.
Як повідомив представник «Строй-Маркет-Груп» Антон Сладкевич, на узбережжі затоки постане новий 25-поверховий готель, чия площа – 32 тис. кв. м. – включатиме сучасно обладнані пляжі і водноспортивний комплекс. Окрім того, планується збудувати низку  культурно-розважальних закладів, ресторан та торговельний комплекс.
За результатами вчорашнього інвестиційного конкурсу КМДА, у Деснянському районі незабаром з’явиться новий торговельно-розважальний комплекс на перетині вулиць Червоногвардійської та Червоноткацької, який збудує ТОВ «Комфорт-Маркет-Люкс». Загальна площа об’єкта – 113 тис кв. м, вартість будівництва  майже 600 млн. грн. Він включатиме гіпермаркет, кафе, ресторани, спортивний комплекс. 
«Ми працюємо за принципово новою процедурою, – зазначив пан Басс, – не просто виділяємо земельну ділянку, а й залучаємо до бюджету міста відсоток від того об’єкта, який буде побудовано. Ці гроші використовуємо далі на будівництво соціального житла, шкіл і лікарень».