Квитки до Пекіна

Тринадцять українських плавців завоювали олімпійські ліцензії за підсумками чемпіонату світу, що відбувся в Австралії.
Майстри голубих доріжок стали першими українцями, що здобули право на участь в Олімпійських іграх, які наступного року пройдуть в китайській столиці. Це не означає, що кожний з них обов’язково виступить в Пекіні, однак забронювати квитки за місцем призначення – зможе.
Як і прогнозувалося, підтвердили свої претензії на участь в олімпійському турнірі лідери «жовто-блакитної» команди – Олег Лісогор, Андрій Сердинов (на знімку), Сергій Бреус, Ганна Хлистунова, Ірина Амшенникова.
Лісогор, світовий чемпіон у спринті брасом, отримав ліцензію й на вдвічі довшій дистанції. Інший брасист – Валерій Димо – зможе виступити в запливах на сто і двісті метрів, а континентальна чемпіонка Хлистунова – на стометрівці. Двохсотметрівку брасом долатиме Ігор Борисик.
Український батерфляй в олімпійському Пекіні представлятимуть троє плавців: Бреус і Сердинов – на стометровій дистанції, Сергій Адвена – на двохсотметровій.
Ірина Амшенникова може бути заявленою для виступу в трьох олімпійських дисциплінах. Вона завоювала індивідуальні ліцензії на двох дистанціях у плаванні на спині – сто і двісті метрів, а також колективну – в естафеті 4 по 100 метрів вільним стилем. Разом з нею перепустки до Пекіна здобули Ганна Дзеркаль, Оксана Серикова та Дарина Степанюк.
І нарешті – вільний стиль. Сергій Фесенко-молодший, син уславленого вітчизняного плавця минулого століття, кваліфікувався на Олімпійські ігри в плаванні на 400 і 1500 метрів.
За словами першого віце-президента Національної федерації плавання Андрія Власкова, кожний з ліцензантів має цілком реальні шанси на виступи в Пекіні наступного року. «Це гарантують і факт завоювання офіційної перепустки, і результати, продемонстровані ними в Австралії», – заявив він.