Центр серця

Київський міський центр серця на 150 місць, який спеціалізуватиметься на кардіоопераціях, має запрацювати вже у другому кварталі цього року.

«Будівництво, яке триває на вулиці Братиславській, 5-а, у Деснянському районі столиці, незабаром буде завершено, –  на цьому наголосила  начальник Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА  Людмила Качурова  на підсумковій колегії  управління. –  Тут щороку виконуватимуть понад 6 тисяч операцій на серці, причому рятуватимуть не лише киян. Робитимуть і найскладніші операції – з пересадки  серця».
Торік було прооперовано 1600 таких хворих. Із введенням  у дію Центру серця  і якість,  і кількість допомоги пацієнтам зросте.
За проектом, компанія «Київміськбуд»  повинна була будувати Центр більш ніж 38 місяців, але було дано завдання скоротити цей термін. Практично його буде зведено достроково – раніше на один рік, зауважив віце-президент компанії Станіслав Мартинюк.
У столиці нині спостерігається стабілізація рівня інвалідності  при хворобах  системи кровообігу серед дорослого, зокрема, працездатного населення. Завдяки програмі «Здоров’я киян» для кардіологічних хворих відшкодовано вартість кардіо-
стимуляторів та клапанів серця при оперативних втручаннях.
 Минулого року програмою соціально-економічного розвитку Києва було передбачено асигнування зі спеціального фонду міського бюджету на фінансування об’єктів охорони здоров’я загальним обсягом понад 380 мільйонів гривень.  Із них 223 млн. гривень – на будівництво Київського центру серця. Цього року, за словами заступника начальника  Головного управління  Володимира Загороднього,  Міністерство охорони здоров’я виділило для столиці ще 300 мільйонів гривень. А це істотна допомога Києву для виконання столичних функцій.
До речі, як повідомила журналістам Людмила Качурова,  цього року  в столиці також розпочнеться спорудження ще одного важливого медичного об’єкта – найсучаснішого у Європі центру позитронно-емісійної томографії.