Бабчук і Варламов Україні не допоможуть

Наша національна команда зазнала вагомих кадрових втрат ще до старту світового чемпіонату.
Як повідомив менеджер українців Василь Фадєєв, офіційно відмовилися від участі на мундіалі захисник Антон Бабчук і форвард Сергій Варламов. Бабчук, який народився в Києві, але заграний за російську «молодіжку», нині виступає в НХЛ за «Кароліну». Попередню згоду на приїзд до Росії, де наприкінці квітня стартує чемпіонат світу з хокею, він дав завчасно, але передумав. А от Варламов ображений на керівництво вітчизняного хокею: в минулі роки воно нечасто дотримувалося свого слова.
– Однак Бабчуком і Варламовим, судячи з усього, наші проблеми не вичерпуються, – бідкається Фадєєв. – Під питанням участь в основному турнірі сезону й більшості наших майстрів, задіяних у російському чемпіонаті. Там гострою і злободенною є тема легіонерів, тож українці, щоб зберегти вигідну роботу, погоджуються навіть на зміну громадянства.
Якщо російська федерація не лібералізує хокейне законодавство щодо легіонерів, то на світовому чемпіонаті не виступлять і Дяченко, Михнов, Разін та інші українці.
Нез’ясованою залишається й доля Понікаровського та Федотенка. Їхні клуби – «Торонто» і «Тампа-Бей» відповідно – ще зберігають шанси на участь в Кубкові Стенлі, що затрудняє можливості для приїзду до табору національної команди обох українських зірок. Однак надії ще існують, і до Північної Америки терміново вирушив представник нашої федерації Дмитро Христич. Легендарний в минулому хокеїст проведе офіційні перемовини з Понікаровським і Федотенком.