Маскаєв – Кличко

Запитань більше, ніж відповідей

ВерсІЯ третьоЇ сторони
Івайло Гоцев, промоутер офіційного претендента на титул WBC нігерійця Самуеля Пітера, категоричний: «Анонсований на 2 червня бій Олега Маскаєва з Віталієм Кличком не відбудеться». За його словами, Кличка підвели російські бізнесмени, котрі мали виплатити відступні Пітеру. «Жодної протидії з нашого боку не було, – запевняє Гоцев. – Навпаки, ми виконали свої зобов\'язання повністю. Проте гроші з Росії не надійшли, а підписувати угоду без її матеріального наповнення – наївна справа». Нігерійський боксер, як офіційний претендент, володіє першочерговим правом на титульний поєдинок із чинним чемпіоном світу росіянином Маскаєвим. Однак погодився пропустити вперед почесного чемпіона WBC українця Кличка-старшого. Звісно, не просто так, а за великі гроші. Проте обіцяних майже три мільйони доларів Пітер так і не дочекався, і його команда, за словами Гоцева, почала перемовини з Маскаєвим.
ВерСІЯ МаскаЄва
Озвучив її промоутер Денніс Раппапорт. «Організація червневого бою неймовірно складна, однак я вірю, що наступним опонентом Олега буде Кличко», – заявив він учора. Раппапорт підтвердив, що головна проблема в грошах, які досі не отримав Самуель Пітер, але спростував заяву його представника про початок офіційних перемовин між ними. «Нині я схожий на лікаря, що доглядає дуже хворого пацієнта і нерідко вдається до кисневої маски, однак не втрачає надії на краще», – прокоментував ситуацію промоутер Олега Маскаєва. За його словами, він давно відмовився б од ідеї організувати головний на пострадянському просторі боксерський бій, якби сумнівався в її реальності. «Цього поєдинку з особливим інтересом очікують в усьому світі, але насамперед – у Росії та в Україні, – стверджує Раппапорт. – Якщо він таки відбудеться, то стане подією року. Тож маємо зробити для цього все можливе і навіть трохи більше».
ВерсІЯ
КлиЧка
Сам Віталій із висновками не поспішає, хоча й визнає, що на перемовинах виникла надзвичайно складна ситуація. Він допускає, що справа вирішиться ще до кінця цього тижня, але як – не прогнозує. Тим часом команда нашого богатиря спростувала заяву Івайла Гоцева. «Віталій Кличко продовжує перемовини з Олегом Маскаєвим, а остаточно ситуація має прояснитися в найближчі тиждень-два», – йдеться в інформаційному повідомленні представників українця. Кличко, за оцінками незалежних експертів, використає свій шанс до кінця. І не лише як боксер: одним із співорганізаторів червневого бою в Москві мала виступити і його з братом Володимиром промоутерська компанія «К-2».