Найвродливішу українку будуть обирати Кличко і Стогній

Вродливі доньки у слов’ян, але не для містера Дональда Трампа. Він, як справжній шоу-джентльмен, западає лише на білявок. «Через ті його уподобання, і не тільки через них, – заявила голова Національного комітету «Міс Україна-2007» Лілія Кузнєцова, – ми з його «міс-всесвітнім» проектом не маємо нічого спільного. Щодо містера Трампа – в нашій судовій колегії є свій містер Трамп».

– Чим здивує оцінювачів краси режисер-постановник Олег Єфремов? І які шанси у наших карооких і чорнобривих дівчат приміряти світову корону?
– У Єфремова, як завжди, геніальні плани. Його задум – чоловіча вечірка, звідси і екстравагантне, як для першого виходу, вбрання дівчат – чоловічі костюми.
– Ви неодноразово заявляли, що українські дівчата – нетипові моделі. І крім 90-60-90 ви цінуєте у них розум, чемність та комунікабельність.
– А також доброту. Для українки бути розумною і вродливою злючкою – неприродно. За десять днів до конкурсу, ми разом із благодійним фондом «Рідний Дім», організуємо для дівчат зустрічі з вихованцями дитячих притулків Київської, Чернігівської і Черкаської областей. Співучасть до дитячого горя – найкращий у світі тренінг і найефективніші ліки від зоряної хвороби. Новообрана «Міс Україна» проведе благодійний аукціон, де буде виставлено ексклюзивну ляльку від «Шанель», створену за ескізами Карла Лагерфельда.
– Що в цій ляльці надзвичайного? І на яку суму ви розраховуєте від її продажу?
– По-перше, вона – особлива. Дім моди «Шанель» створив усього тридцять ексклюзивних ляльок, кожна з яких має окремий сертифікат і номер. До України потрапило лише три. Одна з тих ляльок – мишеня, буде виставлена на київському благодійному аукціоні. Ми розраховуємо на успіх. Подібну іграшку на благодійному швейцарському аукціоні продали за 27 тис. євро. Хочеться вірити, що меценати в Україні не перевелися. А якщо суспільство не помічає дитячих сліз – у нього не буде майбутнього.
– Лілія, крім паспорта й атестата зрілості ви вимагаєте від конкурсанток ще довідку про здоров’я і підписку про «відпрацьовування»?
– Гарне запитання. Так, ми дивимося паспорт. Адже, до участі у національному конкурсі «транзитні пасажири», тим паче заміжні дівчата, не допускаються. Щодо того, чи «відіб’ється» на успішності в навчанні два тижні підготовки до конкурсу учасниць – студенток і старшокласниць, гадаю – ні.
– Крім гучного титулу і подарунків від спонсорів, на що може сподіватися королева України?
– Солідні грошові премії ми не виплачуємо. Крім того, головна корона України залишається в оргкомітеті (корона із позолоченого срібла і прикрашена самоцвітним камінням. – Авт.). Переможниці вручать діадему і запропонують поборотися за титул «Міс Світу». Про все інше я можу сказати – «прикро». Наша держава не думає про свій зовнішній імідж. І «патронату» від перших осіб ми не відчуваємо. У цьому плані нам корисно було б повчитися у Латинської Америки, або у Венесуели. Офіційні урядові делегації без «Міс Венесуела» не обходяться. Там розуміють, що краса – найкращий у світі дипломат.