Полювання на маленьких дітей

Дев’ятирічного Максима ледь не вкрав невідомий на очах у бабусі

Це сталося білого дня на Повітрофлотському проспекті біля тролейбусної зупинки Юліуса Фучіка. «Я завжди забираю онука зі школи, – каже Тамара Данилівна. – Цього дня відволіклась на хвилину, розглядаючи крам на торгових рядах. У ту ж мить побачила,  як незнайомий дядько віддаляється від мене за руку з Максимом. Я сильно закричала, було багато людей навколо, чоловік, вочевидь, злякався й дитину відпустив. Але стояв і дивився, нахабно посміхаючись, як ми сідаємо в тролейбус. Узагалі, ширяться чутки про маніяка, який начебто з’явився в Солом’янському районі. Можливо, це був він».
«До нашого райвідділу не надходило жодної заяви про маніяка, – каже помічник      начальника Солом’янського райвідділу зв’язків із громадськістю Ірина Біба, – тож чутки, якщо і ширяться, не мають офіційного підтвердження». Щодо зниклих дітей, за словами пані Біби, заяви надходять, але це стосується підлітків, які неодноразово тікали з дому.
За даними Головного управління МВС Києва, торік у столиці зникло 26 неповнолітніх, знайдено 21 з них. 11 дітей на сьогоднішній  день числяться зниклими безвісти.
Усього кілька місяців пройшло після резонансного інциденту зі зникненням малої доньки співробітника міліції. Щоправда, дитину знайшли. Але для цього було вжито безпрецедентні заходи.
Торік страшний випадок також стався в супермаркеті «Караван». Там вкрали дитину, а через тиждень повернули. Дівчинку знайшли непритомну в туалеті супермаркету. В неї була вирізана нирка. Тоді ж в школах того самого Солом’янського району збирали батьків і офіційно зверталися з проханням зустрічати дітей після школи в зв’язку з підвищеною небезпекою.
Правоохоронці радять батькам, в яких зникла дитина, одразу телефонувати «02», не чекаючи, що вона повернеться сама, або її приведуть добрі люди. У такій ситуації дорога кожна секунда. Шукати почнуть одразу – не чекатимуть 48 годин, як це робиться у випадках з дорослими.