Девид Хілі. Другий після бога

Спадкоємець слави Джорджа Беста

Оглядини в Манчестері
Девид Хілі в юніорському віці нагадував уславленого Джорджа Беста, найкращого футболіста Європи кінця 60-х років минулого століття. Можливо, саме з цієї причини його й запросили до славнозвісного «Манчестера Юнайтеда», де Бест провів свої найкращі роки. Однак Алексу Фергюсону, наставникові манкуніанців, Хілі не приглянувся. За два роки молодий форвард, який вміє таранити захист опонента і володіє дриблінгом, зіграв лише три матчі, а в англійській прем’єр-лізі – взагалі 41 хвилину. Це був крах надій і велике розчарування: на певний час обдарований гравець опинився на узбіччі великого футболу. 
Переможець Англії
Манкуніанці продали Хілі в першоліговий «Престон» за скромні 150 тисяч фунтів. І про хлопця почали поступово забувати. Хоча він майже регулярно виступав за збірну країни. Це й не дивно: з 17 лютого 2002 року по 18 лютого
2004-го Північна Ірландія не могла взяти чужих воріт у дванадцяти матчах поспіль! Ситуація змінилася на краще з появою на тренерському містку Лорі Санчеса. Спочатку його підопічні забили довгоочікуваний м’яч, а потім – обіграли естонців! Обох влучних ударів завдав Хілі. Але загальні симпатії він остаточно повернув у вересні 2005 року. Саме гол Хілі допоміг Північній Ірландії вперше з 1927 року перемогти в Белфасті національну команду Англії.

Відновлена слава
Тепер на батьківщині Девида величають «Другим після бога» – футбольним богом Північної Ірландії був і залишається Бест. І підстави для виняткової шани таки є. Збірна країни веде перед у складній відбірковій групі, а дев’ять м’ячів з десяти забив Хілі! «Такого згуртованого колективу в нас не було ніколи, – пояснює свій феноменальний результат футбольний снайпер. – Я навіть хворим готовий вийти на поле, щоб розділити радість великої гри з улюбленою командою». Хілі відзначився двома хет-триками, що є унікальним показником для цього змагального циклу. Крім успіху збірної, він мріє про збереження першолігової прописки в англійському чемпіонаті з «Лідсом».