Корисна двійня

Дефіцит селену і вітаміну Е веде до втоми серця. Зробіть так, щоб у вашому раціоні завжди були присутні ці речовини

Величезна заслуга селену в тому, що він активізує дію вітаміну Е, від наявності якого багато в чому залежить стан здоров’я людини.
«Корисна двійня» рятує серце: вітамін підтримує його та всю систему кровопостачання в здоровому стані, а селен допомагає серцевому м’язу та системі капілярів.
Взагалі, вітамін Е захищає організм від забрудненого довкілля, зменшує рівень артеріального тиску, прискорює виведення зайвого холестерину, служить для відвернення катастроф з венами та артеріями, м’язової дистрофії та багатьох інших проблем зі здоров’ям.
Бажано, щоб організм  щоденно одержував селен. Багаті на нього пророслі зерна пшениці, висівки, кукурудза, помідори, пивні дріжджі, гриби, часник, продукти з борошна грубого помелу. Дієтологи наголошують, що потрібно їсти натуральні продукти, бо в процесі їх переробки селен знищується. Приміром, коли додається цукор, що вважається основним ворогом селену. Міститься елемент і в жовтках яєць домашніх курей. Багато його в морській солі, крабах, креветках, кальмарах та інших продуктах моря.