Янголи Ройтбурда

Новий арт-проект «Мій янгол» українського художника Олександра Ройтбурда, роботи якого виставляються у багатьох відомих галереях світу, представлені в  київській галереї «Da Vinci».
На батьківщині художник уже давно завоював звання метра українського сучасного мистецтва. Навіть янголи, про яких глядач має канонічне уявлення як про святих істот з німбом над головою, виконані майстром у своєрідній художній манері. До «справжніх» янголів істот, зображених на картинах  Ройтбурда, наближають тільки величезні крила, в усьому іншому – це сміливі нариси доволі різних людей. Більшість –  жінки, які, наприклад, замість свічки тримають сигарету, або одягнені у сарі  з вінком квітів на шиї.
Уперше український спостерігач прекрасного заговорив про художника після  проекту «Танго», презентація якого припала на час «помаранчевої революції». Тоді Ройтбурд поклав на кольорові полотна зображення Віктора Ющенка та  Юлії Тимошенко, але, безперечно, в притаманній тільки художнику манері – як поп-зірок, з акцентом на танцях, пристрасті та сексуальності.
Узагалі, Олександр Ройтбурд  брав участь у понад ста виставках і художніх проектах. Іноземна преса охрестила Ройтбурда «продюсером європейських монстрів». Зараз роботи епатажного українського митця   перебувають в музеях Нью-Йорка, Москви та Петербурга.
Спробувати дізнатись, кого приховують за собою ангельські обличчя Олександра Ройтбурда  з серії «Мій ангел»,  кияни можуть  у галереї  «Da Vinci» (вул. Червоноармійська, 5) до 15 квітня.