Головним книговидавцем

Президент України Віктор Ющенко звернувся до прем’єр-міністра з проханням узяти вирішення проблем у сфері національного книговидання під  свій особистий контроль. Про це йде мова в листі Віктора Ющенка до керівника уряду, повідомляє прес-служба президента.

«Чекаю від Кабінету міністрів створення дієвих механізмів реалізації заходів, які забезпечать постійну динаміку розвитку галузі книговидання, її повномасштабне відродження», – зазначив у листі президент.
 Те, що ситуація з виданням книжок в Україні викликає серйозну стурбованість у президента, – поважна подія. Однак, чи  буде цей шлях порятунком для багатьох вітчизняних книговидавців і розповсюджувачів вітчизняної продукції – наразі невідомо.  «Заходи» з розвитку справи книговидання в Україні, яких до сьогодні дотримувались державні діячі, фактично зупинили  галузь. Книжковий ринок заполонила імпортована друкарська продукція, а відселення книжкових магазинів з орендованих приміщень стало неконтрольованим.
«Крім того, як відомо, має місце згортання фінансування урядом ключових програм, спрямованих на підтримку української книжки: у 2006 р. в порівнянні з попереднім», – зазначає Ющенко. Реально фінансування заходів бюджетної програми «Забезпечення розвитку і застосування української мови» скоротилося майже втричі, а видання соціально важливої літератури в рамках програми «Українська книга» профінансовано менше ніж на третину.