День Шакала

Курочкіна вбили в стилі Кеннеді

Максим Курочкін міг би гордитись своєю смертю, адже найвідоміший замах у такий спосіб змінив перебіг світової історії, коли у 1963-му із гвинтівки з чотирикратним оптичним прицілом було вбито президента США Джона Кеннеді. Той, хто замовив убивство російського бізнесмена, не пожалів грошей. За всю історію незалежності України ще жодного разу не вбивали людину в суді. Гвинтівку, з якої кілер поцілив у Курочкіна, експерти оцінили у 20 тисяч доларів. За словами заступника міністра внутрішніх справ Миколи Куп’янського, прицільна дальність і убійна сила гвинтівки становить 1200 метрів.
Микола Куп’янський повідомив, що злочинців було двоє, зростом приблизно 175-185 сантиметрів, спортивної статури, одягнені у маски та куртки чорного кольору. Зникли вони з місця вчинення злочину на автомобілі «Мазда» сріблястого кольору. Невдовзі ця машина була знайдена у дворах будинків на вулиці Лесі Українки. Власник «Мазди» уже відомий.
Кулю, яка вцілила у бізнесмена, вже знайшли. На місці, звідки снайпер стріляв у Курочкіна, міліціянти виявили кілька краплин свіжої крові. З джерел «Вечірки» у правоохоронних органах стало відомо, що виконавець замовного вбивства, колишній працівник спецпідрозділів.
Пан Куп’янський наголосив, що відповідальність за охорону Курочкіна ніс Святошинський суд Києва. На судовому засіданні російський бізнесмен заявляв про загрозу життю, утім суд проігнорував прохання посилити охорону чи вжити додаткових заходів безпеки. «Якби була б така постанова суду, ми б використовували і броньований автомобіль, і бронежилет», – додав  замміністра.
МВС розглядає кілька можливих причин убивства Курочкіна, утім політичний мотив відкидають. Серед версій вбивства Курочкіна міліція розглядає, зокрема, пов’язану з його діяльністю у Російській Федерації. Підґрунтям будь-якої версії є конфліктні ситуації, пов’язані з комерційною діяльністю або бізнесовими інтересами. Слідство не розглядає версії «інсценування смерті» Максима Курочкіна.
Коли стріляли в Максима Курочкіна, міністр внутрішніх справ Василь Цушко перебував на лікарняному. «Нічого не знаю, я хворів і лише щойно вийшов з лікарняного», – так прокоментував Цушко запитання про розслідування вбивства.
Він ніяк не відреагував на слова журналістів, що його про цю справу повинні були інформувати. «Пропустіть мене, я йду подавати у відставку, а ви мене не пропускаєте», – зробив сенсаційне повідомлення Цушко.