На Харківській площі збудують новий автовокзал

Нова автобусна станція на лівому березі має скласти конкуренцію єдиному на сьогоднішній день автовокзалу Києва, який у зв’язку з реконструкцією Московської площі може втратити частину обсягів перевезень.

Як повідомив «Вечірньому Києву» помічник заступника голови КМДА з питань транспорту Юрій Жданов, нова автостанція буде обслуговувати Бориспільський напрямок. За словами заступниці голови управління економіки та інвестицій КМДА Раїси Шеремет, не виключено, що новий автовокзал матиме і міжнародні рейси.
 Площа нової автостанції за попереднім проектом складатиме приблизно 6000 кв. м. Водночас буде проведено комплексну реконструкцію Харківської площі та збудовано транспортну розв’язку. Нові підземні переходи з’єднають автовокзал зі станцією метро. Інвестиційний проект, розроблений КМДА, передбачає також низку торговельних центрів та   автостоянок у районі Харківської площі. Вартість проекту – 805 млн. грн. Конкурсні заявки на виконання робіт подали одеська компанія «Фортіус» та ТОВ «Київтермінал». Переможців буде оголошено 3 квітня. Пані Шеремет повідомила також «Вечірньому Києву», що фірма-переможець конкурсу має розробити більш детальний проект, в якому буде вказано передбачені напрямки руху автобусів.