Найкраща вода – тала вода

Структурована вода гальмує процеси старіння

У продажу з’явилися очищувачі води у вигляді порошків-коагулянтів. Виробники стверджують, що за їх допомогою вода очищується від важких металів, хвороботворних бактерій, радіонуклідів та інших шкідливих домішок, а корисні ж людині мінерали залишаються. А як насправді?

Свої коментарі щодо цього питання надав «Вечірці» директор Інституту екології людини, доктор фізико-математичних наук Михайло Курик.
– Справді, за допомогою порошків-коагулянтів вдається зробити воду екологічно чистою, її можна використовувати для приготування їжі та напоїв. Однак для вживання сирою ця вода не підходить. Річ у тім, що сира вода потрібна людині тому що за своєю структурою нагадує зв’язану воду, яка міститься в її організмі від народження. Вона необхідна для забезпечення процесів життєдіяльності, нормального функціонування організму, гальмування процесів старіння. Тому цю сталу кількість зв’язаної води потрібно підтримувати вживанням якісної сирої води. Найліпшою з цієї точки зору вважається тала вода, що стікає струмками з гір, потрапляючи у річки, з яких людина бере воду. На жаль, нині річки та інші водойми забруднені настільки, що сиру воду з них пити небезпечно.
Тому талу воду збирають з гірських струмків і продають у пляшкованому вигляді. А також її можна приготувати в домашніх умовах: наповнити пластикову пляшку, покласти в морозильну камеру на 1-2 доби, вийняти і розморозити. Серединку льоду, яка залишиться в процесі танення, слід викинути – в ній концентруються всі шкідливі домішки.
Очищення води за допомогою фільтрів чи коагулянтів допомагає позбутися шкідливих речовин. Але при цьому порушує структуру води, яка відповідає структурі внутрішньої води людського організму (зв’язаної води) і є дуже необхідною для нього. Тому після обробки воду не треба вживати одразу, спочатку потрібно відновити її структуру. Це можна зробити, використовуючи мінерали: кремній, сердолік чи жменьку камінчиків з гірської річки. Їх потрібно покласти в очищену воду на кілька годин. Варто зазначити, що після очищення фільтром відновлення структури води відбувається швидше, ніж після очищення коагулянтами. Скажу відверто, що після застосування коагулянтів мені поки що не вдалося повністю відновити структуру води.
Для приготування їжі очищена вода повністю придатна, адже у процесі кип’ятіння її структура все одно порушується.