Садові прикраси: свіжі рішення

Весна – період змін та оновлень. Дедалі активніше вулицями міста снують непосидючі кияни у прагненні втілити найрізноманітніші ідеї в інтер’єри оселі. «Вечірка» вирішила з’ясувати, які тенденції спостерігаються цієї весни у моді на садову фурнітуру, зокрема вазони та горщики для квітів

Асортимент цих товарів, представлений у спеціалізованих магазинах Києва, вражає різноманіттям форм, матеріалів, кольорів та, відповідно, розбіжністю цін. На запитання, яка гама відтінків цієї весни стане найактуальнішою та найпопулярнішою, продавець-консультант магазину «Украфлора» Тетяна Мозолюк   відповіла:
«Нині у моді дуже багато кольорів – від блакитного до теракотового, але найбільшим попитом користуються теплі сонячні відтінки – жовтий, помаранчевий, натуральний теракотовий, а також світло-зелений і навіть білий, який пасує до рослин з соковитим насиченим листям».

Дерево чи пластик
Вибір матеріалів та фактур вазонів і горщиків для квітів вражає. «Власники дачних ділянок активно використовують як традиційну кераміку, так і пластик, дерево, ротанг, – зізнається Тетяна Василівна. – Приваблюють покупців моделі, оздоблені металом, візерунками по кераміці чи етнічним орнаментом».
Для квітів, що стоятимуть на вулиці, радять пластмасові вазони на ніжці – вони стійкі до негоди та зручні. Зокрема, популярністю користуються горщики на невеличких колесах. Такі  легко можна переставити в інший бік саду або тераси, якщо з будь-яких причин вам закортить щось змінити. Для підвіконь та лоджій варто обрати горщики середніх розмірів, відповідно до інтер’єру оселі. Для офісів, великих приміщень підійдуть масивні діжі більш модернового стилю, наприклад, декоровані металом сріблястого чи золотавого кольорів.

Формула краси
Ціни на горщики середніх розмірів варіюються від 14 до 32 гривень залежно від матеріалу: дешевшим є пластик, дорожчою – кераміка. Пластмасові вазони для тераси або мансарди обійдуться вам у 59 – 102 гривні, великі декоровані діжі – від 300–400 до 1500 грн.
«Українці є доволі прагматичними у питанні таких придбань. Одним посиланням на модне віяння їх не привабиш, –  каже  Тетяна Василівна. – Кожен обирає вазон відповідно до особливостей інтер’єру та власних уподобань».
Отже, експериментуйте, вдосконалюйте свій побут, і нехай навіть така дрібниця, як горщик для рослин, радує око та приносить естетичне задоволення.