Лідера групи визначать в Барі

Шотландія може стати одноосібним лідером групових перегонів, якщо не програє в сьогоднішньому гостьовому матчі з італійцями.

Обидва колективи підійшли до важливого протистояння в італійському місті Барі з кадровими втратами. Шотландці не зможуть задіяти травмованого перед березневими євроматчами хавбека англійського «Вест Хема» Куоші. А лідер національної команди, напівоборонець «Манчестера Юнайтеда» Флетчер, уже тривалий час  лікує ушкодження ноги і навіть не брав участі в останніх зустрічах свого клубу. Натомість до складу збірної повернувся досвідчений універсал Макнамара, а стрижневий хавбек Пресслі відбув дискваліфікацію, пропустивши минулий поєдинок з грузинами, і зможе допомогти співвітчизникам у змаганні з італійцями. «Ми поважаємо чемпіонів світу, – заявив Алекс Макліш, тренер Шотландії, – але знаємо, що протиставити їм». На його думку, чотири очки, здобуті в двох березневих турах, стануть винагородою шотландцям за характер і волю до перемоги.
Італія футбольна зіткнулася з двома проблемами. По-перше, продовжується масова і гостра критика селекціонера Роберто Донадоні. А по-друге, несподівано захворів основний голкіпер Буффон (на знімку). Останній потерпає від сильного болю в шлунку, його участь в сьогоднішньому матчі під питанням. Натомість Донадоні, роздратований обструкцією засобів масової інформації, заявив категорично: «Я доведу команду до завершення турнірного циклу за будь-яких умов, а вже тоді критикуйте чи славте мене за результат». Італійці, як відомо, дорікають тренерові насамперед за відсутність яскравої гри в «Скуадри Адзурри».