Курочкін передчував смерть

Російського бізнесмена застрелили в суді

«Я не хочу умирать! Прошу меня отпустить! Только я могу себя защитить», – з такими словами за кілька годин до смерті Курочкін звернувся до судді.
Коли після судового засідання присутні покинули залу, а Максима Курочкіна конвой виводив на внутрішній двір до машини, що мала відвезти його в СІЗО, пролунали постріли. Максиму Курочкіну влучили в серце й медики вже нічим не змогли зарадити. Дістав поранення й один із сержантів конвойної служби. Працівника міліції було поранено в груди і госпіталізовано. Його готують до термінової операції. За попередньою інформацією від співробітників правоохоронних органів, стріляли з одного з будинків, розташованих поблизу суду.
На цьому судовому засіданні вперше розглянули його справу по суті. Підсудний Курочкін поводив себе дуже спокійно, на відміну від епатажу на минулому засіданні. У свої останні години життя він мало говорив. Уже не згадував, що він месія. Максим Курочкін подав клопотання, щоб його відпустили під підписку про невиїзд, бо він непокоїться за своє життя. Казав, що на нього начебто планується замах. Утім прохання обвинуваченого суддя не задовольнив.