Кияни скуштують царську паску

На Теремках відкриється «Дім Паски»

Напередодні Великодня у Києві на ринку «Одеський» (масив «Теремки») відкриють «Дім Паски». Тут можна буде придбати паску на будь-який смак і гаманець – асортимент дозволяє. Скажімо, найменшу, півкілограмову, за три гривні або дуже красиву, трикілограмову, яка потягне на всі 30 гривень. Її називають «Царською». І не лише тому, що вона велика і смачна – її випікають за стародавнім рецептом, запозиченим у царської сім’ї.
«Царська паска – наша велика гордість, – пояснює директор ринку Тетяна Меженіна. – Приватне кондитерське підприємство столиці, яке упродовж кількох останніх років радує киян такою паскою, її рецепт тримає у великій комерційній таємниці за сімома замками».
Проте одну таємницю пані директорка все-таки нам відкрила. По-перше, для царської паски треба мати спеціальний великодній кошик, бо у звичайний вона не вміститься. А по-друге, для її випічки, окрім звичних для нас родзинок, використовуються найрізноманітніші сухофрукти та цукати. До того ж, за таку відповідальну справу беруться професійні майстри-кондитери, у яких паски завжди вдаються.
Але це ще не всі принади Дому Паски. Тут також можна купити різноманітну домашню випічку, наприклад, пиріжки із пасхального тіста з різноманітними начинками – калиною, вишнями, маком, сиром, м’ясом, капустою. Асортимент тортів теж порадує покупців: від наполеона, медівника і сметанника до фірмових «Київського», «Празького», «Хрещатого яру».
Пані Тетяна впевнена, що за пасками на Теремки їхатимуть господині з усіх кінців міста і не пожалкують, що витратили час на дорогу. Зате збережуть сили і хороший святковий настрій надовго. Бо ж куплені паски подекуди красивіші та смачніші, ніж паски домашньої випічки.