Нові базари від мера

Учора мер Києва заявив, що в столиці збудують нові ринки

«Зараз ми виявляємо місця, де киянам зручно купувати продукти. Будемо відкривати десятки нових ринків. вони обов’язково повинні бути», – сказав Леонід Черновецький під час відвідування Житнього ринку.
Скоріш за все нові ринки перебуватимуть у комунальній власності. Нині місто контролює 3 із 109 найбільших ринків (Бессарабський, Володимирський і Житній). Як запевняє заступник мера Ірена Кільчицька, після зміни керівників ринків, що відбулася нещодавно, робота комунальних підприємств стала прозорішою та ефективнішою. Завдяки цьому торік доходи ринків виросли в багато разів – сягнули 28,7 млн. грн. «За два місяці доходи Бессарабського ринку зросли у 32 рази, Житнього – удвічі», – каже Ірена Кільчицька.
Учора мер також заявив, що будівля Житнього ринку буде реконструйована. Крім даху, планується повністю модернізувати перший поверх – тут обладнають нові місця для торгівлі м’ясом, рибою, овочами, молочними продуктами, по периметру зроблять продуктові магазини. Як запевнила директор Житнього ринку Ірина Кравцова, вже навіть є план створити власне товарозаготівельне підприємство. Ірина Кравцова також зазначила, що на час ремонту ринок не закриють. «Тільки реконструкція даху коштуватиме приблизно 1,5 млн. грн., – каже вона. – Сподіваємось, що за літо з ним упораємось». Створюючи нові ринки, влада намагається боротися зі стихійною торгівлею. «Мені не подобається стихійна торгівля», – каже Ірена Кільчицька.
«Я впевнений, що наші люди люблять ринки, вони їм довіряють. Тут є особливий клімат, коли продавець і покупець спілкуються, і їм це подобається, і мені це подобається. Тому ми будемо будувати нові ринки», – сказав Леонід Черновецький.