Кислотою в обличчя

Двоє невідомих облили кислотою депутата Деснянської райради, директора КП «Деснянськпарксервіс» Юрія Титова. Колеги потерпілого пов’язують замах на його життя зі спробами Титова легалізувати і впорядкувати діяльність паркувальних майданчиків. У тяжкому стані він нині перебуває в реанімації. За словами головлікаря клінічної лікарні №2 Анатолія Вороніна, бачити Титов буде, очі вдалося врятувати.

Биті тачки на Подолі

У центрі столиці з’явився автомобільний цвинтар На штрафному майданчику, навпроти відділення ДАІ на Олегівській, стоять майже 30 вщент зруйнованих машин. Їх звозили сюди з місць аварій протягом останнього місяця. Якщо вірити статистиці, яку нещодавно оприлюднив начальник Департаменту МВС України Олександр Міленін, ситуація на дорогах країни виглядає гірш ніж у страшному сні. Дослідження ДАІ показали: щоп’ятнадцять хвилин в Україні відбувається дорожньо-транспортна пригода, раз на дві години – з...

Іномарка стрибнула на міліцейський «уазик»

Кореспондент «Вечірки» першим попав на місце аварії, що сталася вчора на вул. Чорновола. Практично неушкоджений «Ланос» тулився біля побитого міліцейського «уазика». Уже при поверховому огляді видно, що іномарка ніяк не могла пошкодити «уазик». На запитання, що сталося, молодий водій міліцейського авто відповів, що, мовляв, «Ланос» врізався в «уазика». Як йому це вдалося? За словами пана сержанта, «Ланос»... підстрибнув!

Опозиціонери прокладали для Лукашенка лижню

25 березня на майдані Незалежності кілька десятків білоруських опозиціонерів їздили на лижах по асфальту. Акції проводилися в день 89-річчя створення Білоруської Республіки, що святкується в Мінську на офіційному рівні. На противагу офіційним заходам опозиція останні кілька років організовує акції протесту проти президента Лукашенка. Перформанс із лижами опозиціонери назвали «українським кубком Лукашенка з бігу на лижах по асфальту-2007». Він став завершальним етапом фестивалю «Білоруська весна...

Школярам дозволити відпочивати у квітні

Міністерство освіти і науки України  визначило дату весняних шкільних канікул. Вони пройдуть з 6 по 11 квітня. Більш короткий, ніж звичайно термін канікул пов’язаний з тим, що у лютому школярі пропустили понад 3 тижні через карантин. У Міністерстві освіти і науки впевнені, що скорочений варіант канікул дозволить «наздогнати виконання навчальних програм».

Парковки віддадуть в одні руки

Київрада створить комунальне підприємство «Київтранспарксервіс», що централізує парковочний сервіс у місті. Це зроблено з метою поліпшення організації дорожнього руху. Підприємство буде не тільки проектувати, будувати та експлуатувати паркінги, а й визначатиме на конкурсних засадах інвесторів, які будуть їх зводити. Окрім того, нова компанія обиратиме операторів з надання послуг платної парковки

Школи матимуть власний банківський рахунок

Мерія вирішила провести експеримент – дозволити 20% столичним шкіл відкрити власні банківські рахунки. На ці рахунки батьки сплачуватимуть гроші за додаткове навчання своїх дітей. Йдеться про школи, які окрім загальнодержавного видають атестати, що є в европейских країнах. Таким чином мерія хоче добитися, щоб школи отримали додаткові кошти на свій розвиток.

Під Києвом з’явиться антитерористичний центр

Як повідомила прес-служба Служби безпеки, будівництво центру розпочнеться цього року. Головним користувачем центру стане спецпідрозділ СБУ «Альфа». Там готуватимуть фахівців по боротьбі з терористами, проводитимуть міжнародні та національні навчання.

У спальних районах з’являться пляжі

Відкриють їх на Десенці поблизу села Троєщина, на Осокорках у Дарниці і в урочищі Горбачиха поблизу Русанівських садів. Роботи по створенню нових пляжів вже розпочалися. На них завезуть чистий пісок, відремонтують ліжники, встановлять сонцезахисні парасолі. Кожен пляж має отримати санітарний паспорт. 

Ринок на Подолі буде модернізовано

Сьогодні може бути прийнято рішення про реконструкцію «Житнього ринку».  Міський голова Леонід Черновецький та його заступники відвідають ринок для ознайомлення з концепцією розвитку підприємства. Після проведення реконструкції ринок обов’язково збереже майданчики для торгівлі м’ясними і молочними виробами, овочами і фруктами. Вони просто будуть модернізовані та обладнані холодильними камерами для зберігання.

Великдень за рахунок мерії

390 тисяч малозабезпечених киян на Великдень отримають від мерії одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 29,8 млн. грн. Таке розпорядження підписав міський голова Леонід Черновецький. Зокрема, по 100 грн. виплатять тим, хто отримує до 380 грн. на місяць, по 75 грн. – хто отримує до 570 грн. По 50 грн. буде виплачено тим, хто отримує до 760 грн. на місяць, а також тим, хто не працює, але отримує від держави соціальну допомогу. Соціальну допомогу також отримають інваліди.