Кислотою в обличчя

100 тисяч гривень з власної кишені обіцяв мер за інформацію про замовника злочину

Двоє невідомих облили кислотою депутата Деснянської райради, директора КП «Деснянськпарксервіс» Юрія Титова. Колеги потерпілого пов’язують замах на його життя зі спробами Титова легалізувати і впорядкувати діяльність паркувальних майданчиків. У тяжкому стані він нині перебуває в реанімації. За словами головлікаря клінічної лікарні №2 Анатолія Вороніна, бачити Титов буде, очі вдалося врятувати. Хімічного опіку зазнали обличчя, руки, гортань і трахеї, куди проникли пари кислоти. Порушено кримінальну справу за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень). На думку потерпілого, замах пов’язаний з його професійною діяльністю. Цієї версії дотримуються й правоохоронці. Але нападників досі не виявлено.

Юрія Титова відвідав у лікарні міський голова. Наше видання запитало мера, чи не думає він призначити винагороду за інформацію про цей злочин?

– Кілька разів у Верховній Раді я намагався зробити подібне через ЗМІ, – відповів Леонід Черновецький. – Давайте оголосимо – 100 тисяч гривень з власної кишені, оскільки я не бідний чоловік, тому, хто повідомить ім’я людини, яка взяла на себе відповідальність за те, що сталося. Звичайно, треба враховувати, що зробив це кілер. Замовник розраховував, що ми цього хлопця втратимо. Вбити його було б набагато простіше. Думаю, нам потрібен замовник. А замовник – це один із «підприємців».

Іншим депутатам мер радив бути обережними. «Кислоту в обличчя треба виливати мені, а не моїм помічникам, – сказав мер. – Нехай кожен бандит у Києві знає, що проблеми йому створюю я. І розправлятися з виконавцями сенсу немає, тому що завтра там буде ще двоє таких, як потерпілий Юрій Титов».

За останні два роки це вже третій у Києві гучний замах на життя людини з використанням кислоти. Попередні два були скоєні проти жінок і на ґрунті ревнощів.