У Києві будуватимуть колумбарії

На Лісовому і Бортницькому кладовищах побудують колумбарії. Стіни для поховання урн з прахом після кремації вирішать проблему з браком землі для поховання померлих.

Як зазначив начальник Головного управління ритуальних послуг Віктор Демченко, «колумбарна стіна на 1030 місць, споруджена на Міському кладовищі, дає економію 5 га землі для поховання трун. Спорудження таких стін на Лісовому і Бортницькому дозволить значною мірою задовольнити потреби мешканців лівобережної частини Києва у похованні праху померлих».
За його словами, при діючих нормативах, потреба населених пунктів у цвинтарях становить 0,24 га на тисячу мешканців, тобто площа цвинтарів Києва повинна становити понад 600 га.
У столиці діє лише два кладовища за межами міста – Північне та Південне. Місця на них вистачить не більш як на три роки. А помирає у столиці людей багато. Торік поховали 12385 киян, ще 9873 кремірували.
Розглядається можливість побудови нового крематорію з колумбарієм за межами Києва, для чого необхідна земельна ділянка 10-15 га.
Про це йшлося на засіданні розширеної колегії КМДА.