На маршала Гречка знесуть «хрущовки»

Першим житловим масивом, де буде повністю знесено «хрущовки», а на їх місці побудовано нове сучасне житло, стане масив на вулиці Маршала Гречка –  від Інтернаціональної площі до вулиці Сирецької

Зараз тут мешкає 10 тис. осіб. Після реконструкції повинно з’явитися 500 тис. нових квадратних метрів житла, буде створено сучасну інфраструктуру і  населення мікрорайону збільшиться до 20 тис осіб. Про це повідомив начальник головного управління містобудування, архітектури та дизайну м. Київа Василь Присяжнюк.
Процес заміни масивів «хрущовок» сучасним житлом поки що гальмується тим, що на законодавчому рівні ще повністю не урегульовано порядок відселення мешканців із старих будинків та надання їм житла в нових або реконструйованих.
Перший заступник Київського міського голови Денис Басс зазначив, що міська влада вивчає можливості житлового будівництва на вільних земельних ділянках і має намір добитися передачі під житлове будівництво земель, що сьогодні використовуються військовими, зокрема території біля майбутньої станції метро Червоний хутор, де можна побудувати житловий масив в оточенні лісу.
 Про це йшлося на круглому столі «Житлова нерухомість у Києві: стан та перспективи розвитку» організованому газетою Хрещатик.