Троєщинський андеграунд

Метро на Троєщину може бути побудовано раніше 2010 року

«Звісно, я міг перестраховуватись і назвати неоптимістичний прогноз по строках будівництва метро на Троєщину – 2010 рік. але я бачу більш оптимістичний строк: це 2009-й і навіть ближчий час» заявив «Вечірці» міський голова Леонід Черновецький під час відвідин  будівництва електродепо «Харківське». «За мого мерства метро на Троєщину пустять обов’язково», – сказав він.
Будівництво метро на Троєщину обійдеться місту приблизно в 3,5 млрд. грн. «Ми вже активно працюємо з інвесторами, маємо ідеї, як роздобути ці значні кошти», – каже мер.
На розвиток столичної підземки тільки цього року місто планує витратити понад 714 млн. грн. Окрім того, Київ до кінця літа закупить 30 нових вагонів, що дозволить перевозити щодоби на 120 тисяч пасажирів більше.
«Але для того, щоб успішно реалізувати проект будівництва метро на Троєщину, нам необхідно провести низку судових рішень, які стосуються Русанівських садів», – каже мер.
Київ оголосить потужний інвестиційний конкурс на будівництво метро. «Треба буде зводити міст і прокласти трасу, яка досі не мала собі рівних за складністю завдання». Проект лініі активно розробляється. Його остаточний варіант буде зовсім скоро», – запевняє голова правління «Київметробуду» Володимир Петренко. Сьогодні стануть відомі результати засідання містобудівної ради, яка буде затверджувати цей проект. «Коли він буде затверджений, ми оголосимо тендер і визначимо організацію, яка вестиме будівництво. Думаю, роботи наступного року розпочнуться у повному масштабі», сказав  Володимир  Петренко.
Мер Києва вчора також заявив, що до Дня Незалежності буде відкрито станцію «Червоний хутір» і електродепо «Харківське».