«Океан Ельзи» втратив звук

саунд-продюсер Сергій Товстолузький, за твердженням джерела «Вечірки», лікувався від депресії

Мертве тіло колишнього саунд-продюсера було знайдено в квартирі на вулиці Якіра.  Труп виявила дружина Сергія Товстолузького, коли зайшла до ванної кімнати. Чоловік повісився на поясі з-під фартуха, який прив’язав на трубу для сушки рушників. 
Як стало відомо «Вечірці» із джерел у правоохоронних органах, у Сергія вже були спроби звести рахунки із життям через невдоволення творчістю. Він навіть проходив спеціальний курс лікування в одній із столичних лікарень. Утім, у прокуратурі підтвердження цих даних не вдалося знайти. Друзі Сергія теж спростовують цю інформацію. Заступник прокурора Шевченківського району столиці Максим Рябенко повідомив «Вечірці», що на місце трагедії виїжджала слідчо-оперативна група Шевченківського райуправління міліції. Коли всі першочергові матеріали буде зібрано, їх передадуть у прокуратуру району для проведення перевірки й прийняття рішення про порушення чи відмову в кримінальній справі. Під час вивчення матеріалів та допиту громадян і будуть встановлені вищевказані факти.
Рідні й друзі наголошують, що для них цей суїцид був справжнім шоком. За їхніми словами, Сергій не вживав наркотики, був психічно врівноваженим, не мав проблем зі здоров’ям. Музиканти висловили своє співчуття рідним і близьким. До речі, на офіційному сайті учасники групи вивісили лист-прощання зі своїм товаришем і продюсером під назвою «Присвячується Тобі». 
«Ця трагічна подія стала шоком для кожного, хто близько знав Сергія. Людини, яка завжди випромінювала несподівані ідеї, мала прекрасне відчуття музики і дуже добру вдачу, більше немає з нами. Мабуть, неможливо передати усі почуття, які охоплюють нас, коли ми розуміємо, якої втрати зазнали не лише рідні, близькі та друзі Сергія, а й уся українська сучасна музика. Ми будемо пам’ятати Сергія як нашого Друга й Однодумця. Товстий, ти завжди будеш з нами», – йдеться про таке у листі. Команда «Океану Ельзи» повідомила також і про ухвалене ними рішення з приводу трагедії. Новий альбом групи  присвятять Сергію Товстолузькому.
Про роботу з гуртом Сергій казав так: «Завжди цікаво працювати над матеріалом «Океану Ельзи». Група відкрита до експериментів, і, зазвичай, здобутки цих артистів стають новим мірилом успіху в українській популярній музиці».
Товстолузького називали ідеологом та продюсером «океанівських» альбомів «Модель» та «Суперсиметрія». Він брав безпосередню участь у створенні реміксу на пісню «Друг», а також здійснив аудіозапис київського концерту «Океану Ельзи» з акустичною програмою «Тихий Океан».