Львів без футболу

«Карпати» проігнорували матч з «Металістом»

«Вірусний» скандал, спричинений бажанням львівського клубу перенести календарну зустріч з харків’янами з огляду на епідемію грипу в команді, отримав новий поштовх. «Карпати» не підкорилися рішенню Контрольно-дисциплінарного комітету федерації і в неділю на поле не вийшли. Демаршу передували калейдоскопічні події в різних містах України.

Київ. Контрольно-дисциплінарний комітет, очолюваний заслуженим майстром спорту Стефаном Решком, відмінив рішення бюро ПФЛ про перенесення матчу «Карпати» – «Металіст». Аргументація майже дослівно запозичена з відкритого листа Олександра Ярославського, господаря харківського клубу. «Заявка «Карпат» нараховує 61 футболіста, отже, й заміну тим, хто захворів, знайти легко. Тому приймати безпрецедентне рішення про коригування календаря чемпіонату країни –  недоцільно», – заявив Решко. КДК визначився зі своєю позицією в п’ятницю трьома голосами «за» і двома «проти» при одному нейтральному.

Харків. «Наша команда вирушить до Львова за будь-яких умов», – повідомив Ярославський. Першими зібралися в дорогу дублери. Основні футболісти, очолювані колишніми гравцями «Карпат», а нині наставниками «Металіста» Мироном Маркевичем і Сергієм Ковальцем, прилетіли  до столиці Галиччини в суботу. Там вони зрозуміли, що матчу не буде: господарі в останні дні взагалі не тренувалися.

Львів. «Нас змушують грати юнацьким складом, але ми на поле не вийдемо», – заявив Петро  Диминський, президент «Карпат». На прес-конференції він уточнив: команда готова домагатися справедливості всіма можливими методами. Зокрема, й  виходом із українського чемпіонату. Втім, емоційні заяви були відкориговані ще на вихідних. «Ми – патріоти України, тож і мови не може бути про участь «Карпат» у чемпіонаті Польщі чи будь-якої іншої країни», – зауважив  Олександр Єфремов, генеральний директор клубу. «Матч» у Львові тривав дві секунди: «Металіст» вийшов на поле, арбітр дав  початковий сигнал, але одразу за ним – фінальний. Це дійство супроводжували свистом і глузливими вигуками кілька тисяч уболівальників.

Київ. Учора в столиці «Карпати» провели спеціальну прес-конференцію. Свої вимоги вони сформували чітко й без надмірних емоцій. Клуб опротестував рішення КДК у Апеляційному комітеті. Якщо й це не допоможе, то львів’яни, як стверджує Єфремов, подадуть позов на КДК до цивільного суду. Водночас «Карпати» вимагають відставки Решка, назвавши дії голови  Контрольно-дисциплінарного комітету «моральним кілерством». А тим часом стало відомо, що «Металіст» отримав підтримку своєї позиції від київського «Динамо». Долю незіграного матчу вирішить Апеляційний комітет упродовж найближчих днів.