Олександра Ніколаєнко звабила Віталія Козловського

У кліпі екзальтованого співака красуня буде екзотичною кішечкою

10 квітня фіналістка конкурсу «Міс світу-2001», чоловіча звабниця,  телеведуча, голова Національного комітету «Міс Україна-Всесвіт» Олександра Ніколаєнко назве ту, хто представлятиме Україну на міжнародному конкурсі «Міс Всесвіт».

Ми зустріли Олександру в гламурному столичному ресторані «Сейф» у компанії зі співаком Віталієм Козловським. «Це була не романтична зустріч, а діловий обід, – каже Ніколаєнко. – Із Віталіком ми хороші друзі».
– Але ж ви зустрічалися не просто так?
– «Вечірці» розповім нашу таємницю. Віталік запропонував мені стати головною героїнею його нового кліпу, який зніматимемо цієї неділі. Пісню я навіть ще не чула. Козловський стверджує, що це буде справжній хіт. Якраз вмовляв мене одягти чорний облягаючий одяг та стати кішечкою. Від такої цікавої пропозиції не відмовлюсь.
– Проект «Міс Всесвіт» забирає багато часу. Чи важко працювати із новими зірками краси? 
– Дуже. Вимоги для конкурсанток були високими, максимально наближеними до умов конкурсу «Міс Всесвіт». Брати участь можуть дівчата у віці від 18 до 27 років. Ми не намагались обмежити коло учасниць вимогами до зросту та об’ємів. Претенденткам потрібно було заповнити анкету та надіслати фотографії. Коли почали надходити анкети з фото, стало зрозуміло, хто є професійною моделлю, а хто цим ніколи не займався. Намагаємося пояснити дівчаткам, щоб стати «Міс Всесвіт», не обов’язково бути моделлю – треба бути непересічною особистістю. У результаті перегляду анкет з’ясувалося, хто з понад 4 000 претенденток має шанс на перемогу. На жаль, практика показала, що зображення на фото не завжди відповідає дійсності. Траплялись дівчата, які зовсім не схожі на свої оброблені у «фотошопі» зображення. Ще одна обов’язкова вимога – знання англійської мови. Багато претенденток не могли відповісти на елементарні запитання.
– А як щодо 90-60-90?
– Надзвичайно важливо, аби фігури учасниць були пропорційними. Надто худі дівчата нам не потрібні – у конкурсі краси учасниця має бути жіночною. Дивилися, наскільки доглянута шкіра, звичайно ж, і мови не йшло про целюліт.
– На конкурсах краси не обходиться без кулуарних бійок. Розповідаєш учасницям, що на них чекає?
– Звичайно, розповідаю. Підпилені шпильки – це ще півбіди (сміється). Наговорюють, підбурюють одна проти одної. Без цього не обходиться жоден конкурс. Та й не кожна перемога дається легко. Комусь «величезними жертвами». Самі розумієте про що кажу. Я багато працювала над собою. У дечому мені пощастило. Можна сказати, що вчилася на власних помилках. Шкідливих звичок не маю, активно займаюся спортом.
– Що робитимеш після закінчення модельної кар’єри?   
– Ще не визначилася, чого саме прагну. Я й на телебаченні працюю, і в конкурсах беру участь, і в кіно знімаюся, і навчаюся в аспірантурі Одеської юридичної академії. Працюю менеджером у престижному готелі в Америці. Пишу дисертацію. У мене постійні перельоти, переїзди. Це надзвичайно велике навантаження. Модельний бізнес для мене вже не надто цікаве заняття. Я його переросла. Життя постійно вносить свої корективи. Тож майбутнє із модельним бізнесом я не пов’язую.
– Олександро, твоя приязність обеззброює. Напевно маєш багато друзів?
– Ні, скоріше, безліч знайомих. Друзів маю лише двох, вони із міста мого дитинства – Одеси. Вони знають про мене все. З ними я можу бути просто Сашенькою, а не красунею усіх конкурсів (сміється). А найдорожчі для мене люди – це мої рідні. Часто жаліюся батьку (військовий льотчик. – Авт.), що напевно налітала більше годин, ніж він. Шкода, що не можу бачитися із ними часто.