Крига скресла

Мода,  як великий сейф, – зберігає усе найцінніше і потребує уваги. Ключі до його замка можуть підібрати не всі, і лише обрані знають пароль – «Ukrainian Fashion Week»

Ювілейний двадцятий тиждень української моди Fashion Week здивував рекордною кількістю журналістів, бурштиновим розсипом нагород і  майже домашньою атмосферою. Дійство було схоже на позбавлене офіціозних незручностей перегортання сторінок модного журналу. Все було прийнятне і доречне – запах арабіки,  фотобарикада з понад 50 репортерів і операторів,  VIP-персони і навіть нестандартні золоті шкарпетки від WAWA.

Схожі на кирзу новобранців, кремові чобітки від NOTA BENE LUVI і зелене тату на спині однієї із моделей не викликали шквал овацій. А «паризька кав’ярня» VICTORIA GRES by GRES зачепила «за живе» не лише кавоманів.
  Однак усі чотири колекції першого дня Сезонів були підкреслено життєвими: зручне взуття на пласкій підошві та  виключно натуральні тканини. Більшість моделей виходили на подіум без високих підборів і, мабуть, через те ковзали на лівому повороті. 
 «З усіх показів першого дня Сезонів мені найбільше сподобалась  колекція Лілії Пустовіт, вона поза конкуренцією», – зауважила Ірина Данилевська, голова оргкомітету та співзасновник Ukrainian Fashion Week.
На показах Вікторії Гресь та Віктора Анісімова був помічений Юрій Горбунов з дружиною: «Прикро, що Вікторія Гресь не представила чоловічого одягу, її роботи неперевершені, для дружини купив би майже все! У Анісімова вгледів плащ! У такому вбранні і на «Людину дощу», і на «Володаря кілець», і взагалі куди завгодно».
«Вибралися з дружиною світ побачити – себе показати,  – розповідає Володимир Горянський. –  Погода – вищий клас. І тим паче там, на центральній доріжці. Анісімова – поважаю. Усе сказав – не сказавши ні слова».
Олег та Інна  Рибачуки були у справжньому «оливковому» тандемі – не змовляючись одягнули костюми одного кольору. «Мені подобаються практичні речі, приємні до тіла, тому я ніколи б не одягнув  на себе щось синтетичне», –  зауважив Олег Рибачук.
Чарівний дует «Алібі» вихваляв колекцію WAWA-Gold від Віктора Анісімова:
«Поєднання чорного із золотом  – це завжди модний шик, обруч на чоловічій голові – дуже ефектно! – посміхаються дівчата.  –  Надзвичайно порадував музичний супровід Джастіна Тімберлейка. Взагалі, 70 відсотків речей хочеться бачити у себе в гардеробі. В першу чергу – джинси!»

Костянтин КОВАЛЬ,
Григорій КУБЛАНОВ
(фото)