Іспанська винятковість

Пако Рабан любить гарних жінок із пишними персами  та звабливими стегнами

Сьогодні 73-річна легенда, символ бунтарства в моді, містик, вегетаріанець, астролог, архітектор Пако Рабанн – завжди стильно одягається у чорне. Він запевняє, що їздить скрізь, куди його запрошують, аби молоді дизайнери мали можливість поговорити зі старим «Французьким Королем моди». Іспанцю вдалося заробити ім’я в Парижі – столиці моди. До Києва Пако Рабан приїхав уже вчетверте. Цього разу, щоб підтримати молоду дизайнерку Вероніку Жанві на «Київському подіумі».
– Я запеклий мандрівник, намагаюся не пропускати світські вечірки та дефіле. До Києва приїжджаю завжди із великим задоволенням. Мене вражає все, що відбувається на «Київському подіумі», – зізнається дизайнер. –  Для співпраці обрав саме Вероніку Жанві, яка вже 7 років працює в Україні. Ми познайомилися у французькому ресторані. Закохався у неї з першого погляду – і як у талановиту дизайнерку, і як у гарну дівчину. Вона й запросила мене на цей фестиваль. Вважаю її дизайнерське мистецтво гідним Парижа. Господь подарував мені зустріч із нею. А вона знайшла в мені свого духовного батька та вчителя. Для мене Вероніка відкрилася своєю колекцією «Етноманія». Вона створює надзвичайні речі, а не штампує буденність. У вас єдина зірка серед дизайнерів – це Вероніка Жанві. Ніка буде така ж відома, як і Коко Шанель. А я їй у цьому допоможу.  
Кутюр’є також сказав, що вирішив на час свого візиту оселитися у приватному особняку неподалік Києва.
– Минулого року мене заселили до готелю «Прем’єр-Палац». Страшенно не сподобався там сервіс. Тим більше, що мало не отруївся вашим вином. Маю дуже вибагливий шлунок. Тому під час цьогорічного візиту попросив забезпечити мене мінеральною водою «Нарзан», соками «Santal» та елітним грузинським вином «Картули Вази». Рідне французьке питиму лише вдома. А мешкатиму цього разу у скромному лісовому будиночку із пічкою. Ще б хотілося мати під боком кияночку, тоді почувався б надзвичайно щасливим, – сміється Рабанн. – Мені страшенно подобаються українські та темношкірі моделі. Як справжній іспанець, полюбляю гарних жінок із пишними персами та звабливими стегнами. Тому Україна – це моя слабкість. Обурений тим, що одна з столичних газет заявила, що я не люблю українську кухню. Навпаки обожнюю український борщ, капусняк та вареники. Єдине дивує, як ви залишаєтеся стрункими, споживаючи таку жирну їжу. Я ж їм лише червоне м’ясо, яловичину та індичину. Так наказала мені Пресвята Богородиця двадцять років тому.  
Пако Рабанн порадує й столичних модниць останньою колекцією pret-a-porte, яку продаватимуть у кількох київських бутиках. Коштуватимуть витвори елітного кутюр’є 5 – 10 тисяч доларів.