Апеляція на імператив

Учора Печерський райсуд мав розглянути по суті справу про незаконність  дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад згідно із законом про імперативний мандат. Суд не відбувся.

Суддя Володимир Карабань повідомив присутніх, що справу передано до Апеляційного суду за скаргою на попередню ухвалу Печерського суду від 6 березня, якою виборчим комісіям заборонено реєструвати нових депутатів замість тих, кого відкликають партії чи виборчі блоки.
Адвокат Блоку Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко не задоволений таким перебігом подій. «Справа гулятиме кур’єрською поштою з суду в суд, а заборона для Центрвиборчкому діятиме. Суд може призначити повторний розгляд на травень-червень, –  заявив Пилипенко. – Фактично суд зупинив дію закону».
На вчорашнє засідання Печерського суду прийшов й  секретар Київради Олесь Довгий. «На минуле засідання я запізнився і став свідком тиску з боку деяких депутатів Верховної Ради від БЮТ на правосуддя, тож сьогодні прийшов завчасно, аби протидіяти тискові, адже політика не  повинна впливати на судочинство, – заявив Довгий. – Тепер депутатів немає. Можливо, вони поінформованіші, ніж  я. А, можливо, у Верховній Раді зайняті «верховними» справами – блокують трибуну».