«Незавершена справа» Олега Маскаєва і Віталія Кличка

Титульний бій, яким марить весь постсоюзний простір, таки відбудеться! Олег Маскаєв, чинний чемпіон світу за версією WBC, і Віталій Кличко, почесний чемпіон у цій же номінації, зійдуться на рингу цього року. Можливо, уже 2 червня і, не виключено, в Москві.

Раппапорт. Саме він, промоутер Олега Маскаєва, зробив цю сенсаційну заяву вчора в російській столиці і підтвердив її в телефонній розмові з кореспондентом «Вечірки». Як стверджує Денніс Раппапорт, усі зацікавлені сторони порозумілися в основних аспектах угоди. «Ми досягли головного – Самуель Пітер, обов’язковий претендент на бій з Олегом Маскаєвим, уже не є перешкодою на шляху до підписання контракту між нашими командами», – уточнив він. У таборі Маскаєва настрій взагалі оптимістичний. По-перше, тому, що сам боксер дуже хотів бою з Кличком. А по-друге, обидві сторони схиляються до того, щоб матч за титул чемпіона світу відбувся в Москві. «Ліпшого дарунку від Маскаєва росіянам годі й чекати», – зауважив Раппапорт. Але одразу ж додав: «Ну, хіба ще й перемоги». Промоутер чемпіона світу вважає, що офіційне повідомлення про майбутній поєдинок буде за день-два. За його словами, до справи долучилися американські та німецькі компанії, а зацікавленість  в прямій теле-трансляції виявили американський телеканал НВО і німецький – RTL.
Пітер. Молодий боксер на прізвисько «Нігерійський Жах» отримає від організаторів бою Маскаєв – Кличко солідні відступні. За попередньою інформацією, їх сума становить 2 мільйони 750 тисяч американських доларів. Одночасно Пітеру запропонували взяти участь в одному з попередніх поєдинків під час великого боксерського вечора в Москві. Наполегливу вимогу нігерійця закріпити в угоді
його першочергове право на титульний матч з новим чемпіоном світу також урахували, хоча й не визначилися заздалегідь з датою протистояння. Команда Самуеля Пітера вважає ці умови прийнятними.
Девіз. «Незавершена справа» – такою є пропозиція російської сторони. Мова про давній, ще союзних часів напівофіційний поєдинок Маскаєва і Кличка. За версією росіянина, він обіграв Віталія беззаперечно: кияни викинули на ринг рушника ще в першому раунді. Українець трактує події більш як п’ятнадцятирічної давнини по-іншому: він боксував травмованим і, щоб не ускладнити ситуацію перед європейським чемпіонатом, погодився з рішенням тренера припинити бій. «Справу таки потрібно завершити», – зауважив якось Кличко, і росіяни обрали його слова за лейтмотив майбутнього поєдинку. Такий собі ностальгійний момент, особливо близький люду з колишнього Союзу.

Всесвітня боксерська рада
Лідери суперважкої категорії на 13 березня
Чемпіон Олег МАСКАЄВ
1. Самуель Пітер
2. Шинан Шаміль Сам
3. Тоні Томпсон
4. Володимир Вірчис
5. Олівер Макколл
6. Хасим Рахман
7. Джеймс Тоні
8. Доннел Холмс
9. Олександр Дмитренко
10. Евандер Голіфілд
11. Томаш Бонін
12. Паоло Відос
13. Девид Туа
14. Хуан Карлос Гомес
15. Ламон Брюстер