Приїхали. Побачили. Перемогли

Половину матчів ігрового дня виграли гості

Вісімнадцятий тур українського чемпіонату виявився винятково вдалим для приїжджих команд. Вони здобули чотири перемоги і двічі розійшлися миром з господарями. В активі гостей і шість м’ячів з десяти, зареєстрованих у рапортах арбітрів. Останній показник є рекордно низьким для шістнадцятого національного. Попередня стрілецька засуха припала на одинадцятий ігровий день, коли вищолігові команди спільними зусиллями спромоглися забити одинадцять м’ячів.

Фаворити. Втім, основна подія стосується чемпіонської гонки. Лідер оступився в Кривому Розі і його відрив од «Шахтаря» скоротився вдвічі. «Динамо» лише дивом уникло першої поразки в сезоні, хоча заслуговувало її повною мірою. Про такі випадки кажуть категорично: немає гри. Чому немає, думки фахівців розійшлися. Олександр Щанов, заслужений тренер України і ветеран динамівського клубу, схильний вважати, що футболісти ще не вийшли на оптимальний рівень функціональної готовності, позаяк основні матчі чекають на них пізньої весни. А отже, «Динамо» розбігається ближче до квітня. А от Ігор Петров, екс-хавбек «Шахтаря», стверджує, що кияни переживають «кризу жанру» через відсутність повноцінного конструктора гри. Ребров осилити цю роль неспроможний, а Белькевич і Клебер занадто повільні, щоб задати сучасний командний ритм. Натомість «Шахтар» вивіз із Харкова планову перемогу. Ні, «Металіст» спробував дати бій і таки нав’язав опонентові свою волю. Проте його потуги скидалися на бурю в стакані води: до реальних загроз воротам гірників дійшло хіба  що двічі і то без успіху.
Персоналії. «Динамо» і «Металіст» порозумілися щодо Рикуна. Відтепер кандидат до національної команди є повноправним гравцем слобожанського клубу. Його нова угода розрахована на три з половиною роки. Сума трансферу не розголошується. Зате в приватній розмові з кореспондентом «Вечірки» один із керівників дніпропетровської команди висловився категорично: «Ми готові були ще й доплатити харків’янам»…