З першого удару – в саме серце

На Подолі серед білого дня було вбито 22-річного чоловіка. Трагедія сталася біля кафе-бару «Бульвар», що на Нижньому Валу.

До Подільського райуправління міліції надійшов дзвінок про знайдене тіло. На місце пригоди негайно виїхали оперативники. Закривавлений чоловік лежав у кафе. Експерт-криміналіст констатував смерть. Удар гострим предметом був смертельний. Вбивця влучив із першого разу в саме серце.
– Жодних документів у загиблого не було.  У ході слідства було встановлено, що молодик не мав постійного місця проживання. Раніше вже мав проблеми із законом. Був засуджений за крадіжки, – розповів «Вечірці» начальник Подільського райуправління міліції Михайло Марук. – Незабаром знайшлися й свідки злочину. А потім ми затримали й самого вбивцю. Як з’ясувалося, він  був бомжем. Та й біографія його так само не була кришталево чистою. У минулому вже мав проблеми із законом і був засуджений за хуліганство. Підозрюваний розповів, що конфлікт виник на побутовому ґрунті. Убивство скоїв поблизу кафе. Із своєю жертвою був знайомий. Нібито знався з ним більше ніж тиждень. Разом  і чаркувалися.
Затриманому інкримінують статтю 115 ККУ (умисне вбивство). Утім, слідству ще належить з’ясувати мотив злочину, а також перевірити підозрюваного на причетність до скоєння інших злочинів.
Коли ми звернулися до працівників закладу «Бульвар», розпитуючи про вбивство, офіціантки розповіли те, що чули від своїх колег.
– Хлопець зайшов до кафе, тримаючись рукою за серце. Був одягнений у спортивну куртку та темні джинси. Живіт був закривавлений. Він сів за столик, а за якусь мить упав на підлогу. Кажуть, що з першого погляду бомжа в ньому не помітиш. Мав чисті руки. Обличчя було голене, – розповіла Наталя Р.
За словами експертів-криміналістів, убивця влучив у саме серце й смерть мала настати миттєво. Однак чоловік, прикриваючи рану рукою, утримував крововилив. Тож ще якийсь час прожив. За словами фахівців, за  таких обставин людина може  подовжити собі життя від 2 до 6 хвилин.