«Декамерон» з обличчям ляльки

Вистава для дорослих відбулася у дитячому театрі

Київський академічний театр ляльок запропонував глядачам спектакль «Декамерон» за мотивами славнозвісного твору Джованні Бокаччо.
Адаптацію для лялькового театру здійснив петербурзький драматург Володимир Маслов.
Режисер вистави заслужений артист України Юрій Сікало зіштовхнув два світи: ляльковий і людський, які існують паралельно. Роль Бокаччо зіграв В’ячеслав Гук. Він створив на сцені образ людини, перу якої належать чи не найфривольніші рядки світової літератури. У виконанні актора автор еротичних рядків видався доволі стриманим та морально «цнотливим». Хоча герой, силою власного письменницького мистецтва, підштовхував своїх героїв не завжди до доброчесних учинків. Антагоністом автора у виставі виступив Меценат у виконанні Євгена Огороднього. Фігура для сучасного театру доволі актуальна. Своєму герою актор надав рис, що характерні для нової української еліти. Ляльки в «Декамероні» – справжні красені. Кожна має свою індивідуальність. А ще – всі вони яскраві представники італійського темпераменту і це, безумовно, заслуга акторів-лялькарів.
Музику до вистави написав заслужений діяч мистецтв України Юрій Шевченко. Балетмейстер Оксана Шевченко створила хореографічну партитуру, наповнивши «Декамерона» пристрастю.
Ільїна Генсіцька,
театрознавець