КАЛЕЙДОСКОП

Футбол. Суркіс застерігає: ми озброєні і дуже небезпечні
Григорій Суркіс, президент Федерації футболу країни, заявив на вчорашній прес-конференції в Києві, що Україна має високі шанси в боротьбі за право прийняти Євро-2012. Оптимізму додало врегулювання конфліктної ситуації в польському футболі, а також визнання найкращим українсько-польського презентаційного стенду в Будапешті. «Я звертаюся до наших конкурентів: ми озброєні і дуже небезпечні», – наголосив Суркіс. І додав: «Якщо Україна разом із Польщею виграють тендер, то 2012 року ми житимемо в якісно іншій країні».

Угода. «Шахтар» заплатив за чергового бразильця три мільйони євро
Чемпіон України з футболу оголосив про нове придбання за океаном. Відтепер за «Шахтар» виступатиме 19-річний бразильський форвард Луїс Адріану. Його попередній клуб «Інтернасьональ» отримав за трансфер юніора три мільйони євро. Правда, виступати в єврокубковому турнірі він не зможе до чергового сезону. А в українському чемпіонаті дебютує після того, як клуб отримає з Бразилії всі необхідні документи.

Шахи. Нова система титульних баталій
Кирсан Ілюмжинов офіційно підтвердив інформацію про те, що чемпіонат світу матиме двораундовий цикл. Відтепер чинний володар корони гратиме титульний матч з володарем Кубка світу, який визначатиметься за рік до цього. Турнірний цикл обов’язково буде дворічним. Інша новинка певною мірою сенсаційна: чемпіон-невдаха матиме гарантоване право на матч-реванш, як і минулого століття. Це правило запровадять уже цього року: якщо Крамник виграє «турнір восьми» в Мексиці, то зіграє з Топаловим, а якщо програє, то матиме справу з переможцем мексиканського турніру.

Баскетбол. БК «Київ» підсилився американцем із НБА
Столичний баскетбольний клуб придбав американського захисника Джермейна Джексона. Він – 1976 року народження, має зріст 196 сантиметрів і вагу 92,5 кілограма. Свого часу пройшов неабияку професійну школу в Національній  баскетбольній асоціації, виступаючи за провідні клуби з Детройта, Торонто, Атланти, Нью-Йорка і Міллуокі. Втім, український баскетбол Джексону також відомий: раніше він уже пробував сили в «Азовмаші».