Чоловічий вибір

На жіночий день наймодніше дарувати троянди, найромантичніше – тюльпани

Чого хочуть жінки – одвічне питання для кожного чоловіка, особливо в березневі дні.
Квіткарі в один голос заявляють, що найпопулярнішими квітами є троянди. Вартість солідного  букета обійдеться в  80 – 400 гривень. Відчутно поступаються – як за ціною, так і за попитом – тюльпани. Придбати яскравий букетик цих квітів нині можна за 30 – 40 гривень. Однак флорист Тетяна Машукіна впевнена, що жінки в питанні квітів думають інакше.   «На 8 Березня для більшості жінок буде приємніше отримати у подарунок тюльпани, а не троянди. Адже саме з ними асоціюється прихід справжньої весни», – пояснює вона. Якщо ви не встигли завчасно подбати про букет, замовивши його у квітковому салоні, то у переддень свята ваш гаманець полегшає не на один десяток гривень, кажуть флористи столичного салону «Марія». Уже  сьогодні  вартість  букетів порівняно з останніми днями  лютого зросла майже на 30%. Звісно, найдешевші квіти у столиці продають у підземних переходах поблизу станцій метрополітену. Коштують від 5 до 15 гривень, залежно від довжини стебла та величини квітки. Найдорожчими – є букети з Інтернет-магазинів. (Дивись табличку Квіткові інтернет-магазини).
Найоригінальнішими трояндочками цього року є невеликі двоколірні квіти (сорту, що має назву Абракадабра). Серед інших незвичних пропозицій виділяються троянди із штучним золотим напиленням на пелюстках – 15 гривень за штуку, та цікаві червоно-зелені тюльпани, пелюстки яких кумедно закручені, через що квітка виглядає кучерявою – 4 гривні.

Як вибирати квіти
1. Вибираючи троянду, звертайте увагу не лише на бутон, який має бути твердим, але й на листки – у свіжої квітки й листки яскраво-зелені та свіжі. Якщо ж листки рослини стали темними й опустилися – троянда простоїть недовго.
2. Скільки троянда буде стояти у вашої коханої, залежить також від сорту квітки. Найстійкішими є білі троянди Аваланж, що можуть простояти упродовж місяця. Хорошими сортами є також Гран-Прі, Осіана, Рафаелло. Довгувата за формою троянда Мадам Дель-Бар простоїть мало, як би ви її не доглядали.
3. Щоб троянда довше збереглася – обріжте її під водою на 2 см навскіс, можна зробити хрестоподібний надріз. Дехто радить додати до води цукор або аспірин.
4. Існує мова квітів, за якою червоний колір символізує життя та кохання. Рожеві квіти – символ молодості, жовті – шлюбу, щастя, юності, сонця. Зелений колір символізує надію, спокій, мир. Синій – вірність і довіру, чорний – жалобу і урочистість, білий – чистоту, ніжність та невинність.