Опонент «Шахтаря» – лідер примери

Іспанія.   Суперник українського чемпіона в одній  восьмій фіналу Кубка УЄФА – «Севілья» – виграла в «Барселони» – 2:1 і стала одноосібним лідером чемпіонату країни. Господарі виявилися швидшими і потужнішими, а також продемонстрували неабияку волю до перемоги.  Цей матч був особливо невдалим для Рональдинью: бразилець не реалізував пенальті (м’яч відбив голкіпер) і раніше звичайного залишив поле (його замінили на 79-й хвилині). Арбітр вилучив аж трьох футболістів: Осіо – в господарів,  Жюлі та Дзамбротту – в гостей. «Севілья»: Палоп, Альвес, Осіо, Драгутинович, Давид, Навас, Поульсен, Ренату (Марті, 36), Адріану (Пуерта, 63), Кануте, Кержаков (Альфаро,75).
Англія. «Манчестер Юнайтед», обігравши в гостях «Ліверпуль» – 1:0, вийшов на фінішну пряму в чемпіонській гонці. Господарі мали кращий  вигляд у матчі, проте манкуніанці вистояли завдяки ансамблевій злагодженості та віртуозності свого воротаря ван дер Сара. «МЮ» може стати переможцем  прем’єр-ліги вперше, починаючи з 2003 року. «Челсі» відстає на дев’ять очок і має зустріч у запасі. Шевченко в Портсмуті зіграв півтора тайма, але  відзначитися голом знову не зумів.

Німеччина. Лідер  програв удруге поспіль, і тепер його відрив од  конкурентів зменшився до мінімуму. Чинний чемпіон із Мюнхена поступається «Шальке» лише шістьма очками. Українець Воронін забив сьомий м’яч у сезоні.
Італія. Відставання «Роми» від «Інтера» становить уже 16 очок!

Росія. ЦСКА завоював Суперкубок країни, обігравши «Спартак» з рахунком 4:2. М’ячі забили: Вагнер Лав (1), Ігнашевич (51), Жо (64,79) – Баженов (47), Торбинський (61).  За суботнім поєдинком спостерігали з трибун «Лужників» 50 тисяч уболівальників.