Спецавто від Нестора Шуфрича

Міністр дарує столиці машини, куплені за державний кошт

Дві новенькі спецмашини швидкого реагування, ключі від яких міністр МНС Нестор Шуфрич днями вручив столичним пожежникам, проходять реєстрацію в ДАІ та отримують номери.
Отож буквально за кілька днів одна з київських частин поповниться вітчизняною технікою на базі автомобілів «Газель» та «Валдай». Як розповів учора начальник прес-служби столичного пожежного підрозділу МНС Олександр Музиченко, вартість червоних красенів – майже 800 тисяч гривень.
Автівка на базі «Газелі» менш габаритна і коштує близько 350 тисяч гривень. ЇЇ колега на базі «Валдаю» – потужніша і «тягне» на 420 тисяч гривень. Одна з основних їхніх переваг – наявність стволу пістолетного типу для гасіння пожеж. Це дає змогу економно розподіляти воду та не заливати нижні поверхи. Машини, що мають поступово замінити ЗІЛи-130 зразка 1963 року, зроблено на столичній фірмі «Титал». І доки пан Шуфрич планує відродити завод «Спецпожежмаш» у Прилуках, саме вона стовідсотково забезпечує Київ необхідною пожежною технікою. Причому постачає її з 1998 року.
– Нині автопарк столичних пожежників, – каже Олександр Музиченко, – налічує 134 спецмашини. Більшість автомобілів експлуатується понад 15-20 років. А драбинам німецької фірми «Магірус», які дістають до 17-го поверху, понад 20 років. Що ж до гелікоптера, про який повідомив журналістів міністр МНС, то на базі МІ-8 оснащують повітряний шпиталь. Проте нині про якийсь тендер говорити зарано.

Божена ДОБЖАНСЬКА