КОРОТКО

ПАРЄ припинить моніторинг завдяки суду
У жовтні Парламентська Асамблея Ради Європи може припинити процес моніторингу України, якщо європейські спостерігачі побачать прогрес у здійсненні реформ, зокрема у судовій системі. Про це повідомила співдоповідач моніторингового Комітету ПАРЄ Ханне Северінсен. Вона зазначила, що Парламентська Асамблея Ради Європи прискіпливо спостерігає за реформуванням української судової системи.
Українці патронуватимуть залізницю та метро
Україна готова надати грузинській стороні допомогу в реконструкції й будівництві грузинської залізниці та тбіліського метрополітену. Про це йшлося під час зустрічі Президента України Віктора Ющенка і прем’єр-міністра Грузії Зураба Ногаіделі в Тбілісі. Президент також наголосив, що Грузія була і залишається для України одним із найважливіших регіональних партнерів.  Президент України переконаний, що Україна і Грузія через деякий час стануть повноправними членами Європейського Союзу і   НАТО. Про це він сказав, виступаючи на відкритті пам’ятника Шевченку у Тбілісі.
Давидович прогнозує війну
Голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович заявив, що провести одночасно дострокові вибори Президента й ВР надзвичайно складно з правової точки зору. Адже таке питання – біла пляма вітчизняного законодавства, тим більше, що закони про вибори Президента і ВР мають суперечності між собою. Давидович погоджується, що нині подібні пропозиції носять передусім політичний характер, а дискусія на цю тему загрожує перетворитися на політичну війну.
Кабмін для армії знайшов резерви
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення додатково виділити Збройним силам України на 2007 рік 500 мільйонів гривень, повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко під час наради керівного складу військового відомства і Генерального штабу Збройних сил України. Міністерство оборони планує побудувати майже чотири тисячі квартир для військовослужбовців наступного року за наявності відповідного фінансування.
“Нафтогаз України”: підстав для хвилювання немає
Про це вчора сказав міністр палива та енергетики Юрій Бойко в НАК “Нафтогаз України”, представляючи нового голову правління компанії Євгена Бакуліна. Розмови щодо банкрутства “Нафтогазу” не мають під собою жодних підстав. Бойко зазначив, що “Нафтогаз України” розрахувався з боргами перед Росією й погасив внутрішні борги. Міністр також наголосив на стабільності й контрольованості всіх процесів, що відбуваються в нафтогазовій сфері.
У МВС виявили пристрій для прослуховування
Під час проведення інвентаризації в одному з оперативних підрозділів МВС виявили одну зі зниклих систем для перехоплення сигналу мобільного зв’язку. Про це на брифінгу вчора повідомив заступник міністра, начальник карної міліції Микола Куп’янський. За його словами, комплекс виявлено в одному з підрозділів міністерства, що займається оперативно-розшуковою діяльністю. Відповідно до указу Президента від листопада 2005 року таке обладнання мало бути передане до СБУ. З яких причин   його не передали, з’ясується в процесі службового розслідування.