Мерія судитиме заможних неплатників

Учора заступник голови Київміськдержадміністрації Анатолій Голубченко підтвердив факт існування в мерії   списків багатих неплатників за житлово-комунальні  послуги, на яких мерія подала до суду. Саме ці списки отримало в розпорядження  Інформаційне агентство “Економічні  новини” і  опублікувало на своєму сайті  www.economic-ua.info

Після закінчення вчорашньої колегії, Анатолій Голубченко також повідомив, що люди, чиї прізвища були обнародувані, не є претендентами на відключення. Позови,  за словами Голубченка, були ініційовані жеками, яким заборгували власники елітних квартир. Пан Голубченко побачив у списку прізвища відомих людей, які декларують декілька мільйонів гривень в рік доходів, зокрема, співробітників Конституційного Суду і депутатів Верховної Ради.
Він пообіцяв, що в майбутньому подібні списки публікуватимуться в пресі офіційно. Київська мерія готова надавати всю потрібну для цього інформацію. “Ми спробуємо зараз отримати інформацію про те, хто і як платить, і обов’язково в засобах масової інформації друкуватимемо прізвища тих, хто не платить”, – сказав заступник міського голови.
У списку, опублікованому вчора
на сайті інформаційного агентства “ЕН” www.economic-ua.info, cеред багатих неплатників зустрічаються прізвища Кириленка і Луценка.
В свою чергу, перший заступник Голови Київміськдержадміністрації Денис Басс заявив, що багатим неплатникам припинятимуть  постачання комунальних послуг. Такі кроки “Київенерго” та “Київводоканалу” він вважає виправданими, оскільки у цих підприємств значні боргові зобов’язання, а це не сприяє покращенню ситуації у житлово-комунальній сфері.